Žene oprez: Tri stvari koje nikad ne biste smjeli nositi u torbici

No u vašoj 'rupi bez dna' vjerojatno držite i neke stvari koje ne biste smjeli, a mi vam skrećemo pozornost na tri najbitnije...

1. Računi

Pobrinite se da na kraju svakog dana iz torbe izvadite sve račune. Na računima i izvadcima se mogu kriti podaci o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici, ali i vaš potpis, zbog čega lako možete postati žrtva prevare. No i ako ne strahujete od toga, zapamtite da njihov gubitak može predstavljati veliku muku u slučaju da nešto zatrebate vratiti, zamijeniti ili je bilo pod nepotvrđenom garancijom. Zato, pazite na račune.

2. Čekovi

Oni sadrže vaše bankovne podatke, adresu,a vrlo vjerojatno i ostatke potpisa. Čak i prazne čekove lopovi mogu unovčiti bez puno muke. Tako da ako unaprijed znate da ćete taj dan trebati nešto platiti čekom izvadite tek jedan iz knjižice i ponesite ga sa sobom.

3. Putovnica

Nikad nemojte sa sobom nositi putovnicu zbog identifikacije, jer ako je izgubite prijeti vam mogućnost krađe identiteta. Kad putujete u inozemstvu, ostavite svoju putovnicu u hotelskom sefu, a uz sebe uvijek imajte kopiju putovnice. Naime, gubitak putovnice u inozemstvu prouzročit će vam veliku glavobolju jer uključuje put u ambasadu, puno papirologije i puno stresa.

Izvor: net.hr