Žene, koliko ste partnera imale prije vjenčanja? Evo kako to utječe na brak...

partneri, žene, vjenčanje

Žene koje su manje promiskuitetne, imat će sretniji brak, zaključili su nakon istraživanja koje je financirala Kršćanska organizacija koja se zalaže za brak.

Rezultati su pokazali da 65 posto žena koje su imale prije braka samo jednog seksualnog partnera imaju sretnije brakove u odnosu na 57 posto žena koje su imale više od 20 partnera prije nego što su izgovorile sudbonosno "da".

Kritičari ove studije tvrde kako je teško utvrditi što je za nekoga sretan brak, napominju da je riječ o subjektivnom dojmu te da je razlika tek 8 posto u odnosu iskusnijih i manje iskusnih žena koje su sudjelovale u istraživanju. Napominju i kako je istraživanje na "klimavim nogama" jer definiciju sreće i očekivanja od odnosa ne može se staviti pod jedan kriterij. Neke žene možda imaju veća očekivanja od svojih partnera, neke su manje iskusne pa se zadovoljavaju i s "jako malo"... Svakako je potrebno provesti dodatna istraživanja na ovu temu, no sigurno je da se žene s manje seksualnog iskustva češće smatraju sretnima sa svojim sadašnjim partnerom.

Izvor: vecernji.hr