Žene bolje vladaju financijama!

Žene bolje vladaju financijama!
Stigla je i znanstvena potvrda ženske superiornosti kada su u pitanju vođenje kućnog budžeta i financije: nježniji spol bolje vodi evidenciju o potrošenom novcu i žene u manjoj mjeri upadaju u dugove.

Istraživanje je pokazalo kako muškarci u većoj mjeri ignoriraju nagomilavanje računa i odgađaju plaćanje ili u potpunosti zaborave platiti račune, što dovodi do zaduženja. Kada treba otplatiti neki dug, žene obično plate "u komadu", međutim, snažniji spol će uplatiti minimalni iznos.

"Godinama se smatralo da žene troše najviše, kako spiskaju lovu na odjeću i cipele. Međutim, čini se da su sada i muškarci na lošem glasu kada je u pitanju odnos prema novcu", izjavio je Ed Bowsher u ime portala lovemoney.com koji je proveo istraživanje.

Njegova je tvrtka anketirala 3.000 Britanaca i ustanovila kako dugovi muškaraca prosječno iznose 2.176 funti (otprilike 15.667 kuna), dok žene duguju 1.987 funti (14.306).

Čak je četvrtina muškaraca priznala da kasne s otplatama na kreditnim karticama ili račune zaborave platiti, dok je samo 17 posto žena jednako zaboravno.

Više od polovice ispitanica (57 posto) točno zna koliko njihovo kućanstvo ima na raspolaganju i kada računi dolaze na dospijeće, dok je toga svjesno 54 posto muškaraca. Svaki je 20. ispitanik priznao kako nema pojma o svom kućnom budžetu, uvijek potroši previše ili zaboravi platiti račune.

Sada i žene imaju svoj arsenal kada će ih sljedeći put kritizirati zbog trošenja! One znaju s koliko novca raspolažu.