Zbog ovoga bi čak 91 posto žena otkazalo prvi spoj

Više od dvije trećine žena užasava mogućnost da na posao odu bez šminke, a to im može biti stresnije čak i od držanja javnog govora, intervjua za posao ili prvog spoja!

Prema najnovijem istraživanju provedenom na 3.000 žena za Vitality Show, 70 posto žena ne želi da ih kolege s posla ili šefovi vide bez frizure i šminke, a kako bi se našminkale, potrebna im je 21 minuta svakog jutra.

Čak je 91 posto žena priznalo da bi radije otkazale prvi spoj nego se pojavile bez šminke, a svaka šesta žena ne bi čak ni otvorila kućna vrata ako nije uređena. Usporedbe radi, prošlogodišnja studija otkrila je da svaki treći šef smatra da se zaposlenice previše šminkaju, piše Daily Mail.

'Mnoge žene osjećaju da su gotovo stigmatizirane ako nisu našminkane i da će ih ostali zaposlenici diskriminirati', smatra psihologinja Celia Bibby. 'Studije su pokazale i da žene koje se redovito šminkaju djeluju kompetentnije, pouzdanije i ljubaznije. Ali i tu postoji granica, jer zbog predramatične i teške šminke djeluju nepouzdano.'

Agencija Vlm