Zašto žene ne mogu odoljeti tračanju?

tračanje, tračevi, žene, žene, tračanje, ogovaranje, osobe, život, tračeri, toksične navike, život, ogovaranje, istraživanje, tračanje, lovačka priča, priča, savjest, tračanje, istraživanje
Male priče, ogovaranje prijateljice jer je odabrala lošeg dečka, sasvim su normalni tračevi kojima podliježu mnoge žene. Prema novima istraživanjima žene ogovaraju jer tako štite zajednicu.

Autor knjige 'Duels and Duets', John L. Locke ističe da ogovaranje na prvi pogled nema neko dublje značenje, ali da žene na ovaj način izražavaju svoju brigu o drugima, prenosi tportal.hr.

'Kroz ogovaranje s prijateljicama žene izražavaju svoju brigu o nekome tko se primjerice ne brine dovoljno o kućanstvu, bira loše partnere ili ih ima previše', rekao je John L. Locke za Daily Mail, inače profesor lingvistike.

Dodao je da će prijateljice lošu frizuru radije komentirati s nekim drugim iza leđa, ali muškarci nemaju taj poriv. Njima je važnije da ostave dojam na ženu, stoga će joj reći ravno u lice svoje mišljenje. Istraživanje je pokazalo da žene također vole da muškarci pričaju dubljim glasom, a oni se trude koristiti 'velike' riječi da bi ostavili što bolji dojam.