Zašto se žene 'pale' na luzere?

Na prvi pogled uspješne, komunikativne i sposobne žene gube glavu za luzerima, alkoholičarima i oženjenim muškarcima koji jure za svakom suknjom. Jedan loš izbor možemo smatrati slučajnošću, ali ako se stalno ponavlja jedna te ista priča, problem je ipak malo dublji.

Postoji razlog zašto se neke pripadnice ljepšeg spola ponašaju uvijek po istom obrascu. Pogrešni izbori često su rezultat iracionalnih strahova, kompleksa, anksioznosti i dubljih trauma. Srećom, radom na sebi može se puno toga riješiti, piše Blic.rs.

Postoje tri najvažnije karakteristike zbog kojih žene gube glavu za pogrešnim muškarcima, a to su:

Zbog straha od odbacivanja
Ako ste u mladosti iznenada izgubili nekoga koga ste jako voljeli, sasvim je moguće da ćete kasnije razviti strah od gubitka i odbacivanja. Upravo zbog te činjenice birat ćete muškarce koji i sami bježe od ozbiljne veze, stvarajući s njima odnos bez ozbiljne bliskosti i povjerenja. U slučaju da vas ostavi, raskid ćete preživjeti bez patnje, bola i emotivnih ožiljka.

Zbog stereotipa koji žene prate od djetinjstva
Predrasude poput 'Svaka žena mora se udati' i sličnih verzija opterećuju svaku ženu i tjeraju je da što prije krene u lov na supruga. Trudeći se da ga nađe pod svaku cijenu, ne razmišlja mnogo i prihvaća prvog na koga naleti, a ne onog kojeg bi zaista željela uz sebe. U ovom slučaju razočaranje je neizostavno.

Zbog nesigurnosti u sebe
Ovaj je strah karakterističan za pripadnice ljepše polovice koje ne cijene sebe koliko bi trebale, a često puta smatraju da nisu dostojne prave ljubavi. Takve žene sretne su kada netko uopće obrati pažnju na njih, a u stanju su potpuno odustati od svojih potreba samo da bi ugodile partneru. No pritom ne shvaćaju da mu tako daju do znanja da pristaju na sve, samo kako ih ne bi ostavio. A to nikako nije temelj na kojem bi se trebao graditi jedan odnos.

I zato ako se prepoznate u nekoj od ovih karakteristika, krajnje je vrijeme da promijenite stvari. Naučite cijeniti sebe i svoje vrline, ulažite u sebe u svakom pogledu, i ne prepuštajte se očekivanjima okoline. Same znate najbolje što želite od života.

Izvor: Pogled.ba