Vara li vas? Privatni detektiv otkriva tajne muškaraca koji varaju

sex, činjenica, varanje, prevara, muškarac žena, žena, muškarci, vrste
Što je uopće varanje? Koliko god to nekima čudno zvučalo, varanje je relativna stvar i varira od osobe do osobe. Ono što je prihvaćeno u nekoj vezi, može dovesti do raspada ili razvoda u drugoj. Zato je važno odmah na početku veze dobro porazgovarati o "pravilima" veze i o tome što se smatra varanjem.

Sad kad smo to razjasnili krenimo i na samu tematiku sumnje i znakova koji otkrivaju vara li vas partner. Za portal SheKnows.com privatni istražitelj Mark Chauppetta, čiji je posao pronalaziti osobe koje varaju, otkrio je prvih pet znakova na koje morate obratiti pozornost ako sumnjate da vam partner nije vjeran. Znakova može biti mnogo, no ovi su po njegovom stručnom mišljenju najkarakterističniji:

1. Prestao je inicirati seks - ili želi seks stalno
- Mnogi stručnjaci će reći da je nedostatak seksa u vezi jedan od najvećih znakova varanja. No, na temelju mog bogatog iskustva bilo kakve promjene u vašem uobičajenom načinu života i spolnim navikama - bilo da se radi o manje ili više seksa, grubljem spolnom odnosu, čudnim pozama... Sve to može biti očiti znak da nešto nije kako bi trebalo biti.

2. Počeo je voditi više brige o svom izgledu
- Promjena navika u vlastitom dotjerivanju još je jedan znak. Je li se vaš partner odjednom počeo intenzivno baviti sportom kako bi tijelo doveo u formu? Vodi li puno više brige o tome što će obući? Je li se počeo iznenada redovito brijati ili nanositi parfem? To su sve znakovi na koje morate obratiti pozornost.

3. Djeluje tajnovito
- Ima iznenadnu potrebu za privatnošću. Stavlja lozinku na računalo, mobitel ili druge predmete koji se obično dijele s partnericom. Prema mom iskustvu, ključni znakovi su vezani za mobitel - nikad ga ne ostavlja i osjetljiv je na to da ga se dira ili kad mu pogledate mobitel inbox i outbox su prazni. Odlazi u drugu prostoriju kako bi obavio razgovor ili se ne javlja na telefon, a zatim vam daje ovaj ili sličan izgovor - "Ne znam čiji je to broj, draga."

4. Njegova normalna rutina je drugačija
- Je li se njegov uobičajen dnevni raspored odjednom promijenio? Odlazi li ranije ili dolazi kasnije kući? Odlazi li vaš dragi na piće s prijateljima za koje vi nikad niste čuli ili još gore počinje odlaziti na poslovna putovanja na koja inače nije odlazio?

5. On misli da vi varate njega
- Kada vas iznenada optuži da ga varate. Jeste li ikad čuli za projiciranje?

- Svi znakovi koje sam naveo mogu biti i bezopasni, no ako vam intuicija (a priznajmo si, ženska intuicija ili šesto čulo je itekako snažno i ne bi ga se smjelo zanemarivati) govori da nešto nije u redu, velike su šanse da se nešto zbilja događa. Prestanite smišljavati izgovore za njega, budite pametni, otvorite uši i oči i pratite znakove koje vam daje, kazao je Chauppetta.


Postoji još nekoliko znakova koji razotkrivaju muškarca koji vara (nekih očitih i nekih manje očitih):

Njegovi prijatelji se počnu čudno ponašati
Njegovi prijatelji će u velikoj većini slučajeva ostati na njegovoj strani. Oni vam neće reći što se zbiva, ali će ih krivnja definitivno mučiti, osobito ako su relativno bliski s vama i njihovo ponašanje prema vama bi se moglo promijeniti.

Uhvatite ga u laži
Ako ga uhvatiti u laži, vaše povjerenje će, naravno, biti narušeno. Reagirajte ovisno o tome o čemu se radi. Nemojte se "duriti" - opraštanje je dobra stvar. Možete oprostiti, ali ne i zaboraviti. Ako on dosljedno krši pravila vaše veze i laže vam, to je već uspostavljanje obrasca ponašanja koji dovodi do varanja. Učinite si uslugu - ako vam nastavi lagati, bilo da se radi o malim ili velikim stvarima - bježite dok još uvijek možete i nemojte mu dozvoliti da vas nagovori na nastavak veze.

Već je to učinio
Ima nečeg u onoj izreki: "Tko jedno prevari, prevarit će opet". Ako je on to već učinio, bilo u vezi s vama ili u prijašnjim vezama - on je definitivno sposoban to ponoviti. To nema nikakve veze s vama - zbog čega ne možete reći da je svoju bivšu curu varao jer nije bio sretan u vezi s njom. A ako si to mislite - grdo se varate. Varanje je sebičan čin u kojem osoba koja vara ne razmišlja o svom partneru. Ako znate da je vaš partner napravio pogreške u prošlosti, dajte mu priliku - no budite jako, jako oprezni.

Udaljili ste se
Ipak nije sve u seksu. Ako osjetite da ste se udaljili, nešto nije u redu. Ne mora značiti da vas on vara, ali definitivno biste trebali istražiti što se i zbog čega se to događa.

On je živčan/loše volje/promjenjivog raspoloženja
Ako postane napet i živčan u situacijama u kojima to inače nije bio, to je znak da se nešto dešava. Muškarci koji se nose s krivnjom što varaju i sa strahom da se njihova tajna ne otkrije - normalno, bit će osjetljiviji i živčani. Moguće je i da će započinjati svađe s vama, kako bi vas natjerao da "poludite" - i tako sam sebi dao opravdanje (vaša ljutnja prema njemu) zbog čega vas vara - čak iako je on započeo svađu.

On se počinje pitati gdje ste i s kim ste stalno.
Ovo se dosta često dešava. Kada se osjeća krivim, često će se početi više interesirati gdje ste i/ili što radite - kako bi bio siguran da vi ne znate gdje je on i što on radi. Naravno, neki ljudi su prirodno posesivniji, ali obično će se kod muškaraca koji planiraju varati ili već varaju posesivnost značajno pojačati. Moguće je i da će ga zanimati s kim se sve družite i razgovarate, kako ne biste došli u kontakt s nekim tko možda zna nešto o njegovoj aferi.

Počinje trošiti više novca
Možda ćete pronaći sumnjive račune, s mjesta gdje obično on ne odlazi - restorani, kafići... A moguće je i da će mu odjednom trebati više novca jer je pronašao nekog koga želi impresionirati...

Recimo da je netko prilično siguran da ju dečko/suprug vara. Što bi ta žena trebala napraviti?

Chauppetta: - Kada ste spremni i sigurni da nešto zbilja nije u redu možete ga posjesti i mirno s njim porazgovarati, čak i ako vam dođe da ga izlemate i izbacite iz kuće. Samo zapamtite da su osobe koje varaju dobri lažljivci, da su se vjerojatno pripremili za ovu situaciju i da će prvo pokušati izvrtati istinu kako bi se izvukli i izbjegli konflikt. Oni će izmisliti sve moguće, pa čak vas i uvjeriti da ste ludi i da si umišljate stvari. Ako se to dogodi, zaustavite raspravu i - sami i dalje pratite što se događa pa procijenite o čemu se radi ili još bolje - unajmite profesionalca kao što sam ja i definitivno saznajte što je na stvari.

Što vi mislite? Znate li vi neki od znakova koji otkrivaju vara li muškarac? Što biste vi poduzeli u slučaju da sumnjate da vas vara?

izvor: zena.hr