Urnebesno: Što su radile nevjeste 19. stoljeća

Brak nije dosadan
Put prema bračnoj sreći nije niti najmanje lagan, a kompromisi, razgovori i savjeti gotovo su dio svakodnevice života udvoje.

To su znali i u davnom 19. stoljeću kada su budućim nevjestama uručivali priručnik koji bi ih trebao dovesti do ispunjenog bračnog života. Ne znamo je li u ono vrijeme bio djelotvoran, ali danas je prije svega urnebesan.

• Dan vjenčanja za buduću nevjestu ujedno je i najgori i najbolji dan njenog života. Najbolji stoga što dokazuje njen uspjeh u pronalaženju muškarca koji će je uzdržavati do kraja života, a najgori zbog groznog iskustva prve bračne noći.

• Ono na što buduća supruga obvezno treba pripaziti jest da se ne veseli i ne uživa u prvoj bračnoj noći, jer bi sebični suprug to mogao iskoristiti. Ne zaboravite najvažnije pravilo u braku: Pružajte malo, pružajte rijetko I pružajte nevoljko.

• Idealan suprug prilazio bi svojoj odabranici samo onda kad bi ona to htjela. Ali budući da prosječni muškarci nisu toliko plemeniti, oni uglavnom traže ispunjenje bračnih dužnosti svakodnevno. No mudra supruga dopustit će izvršavanje bračnih dužnosti samo jednom tjedno u prvim mjesecima braka, a s vremenom sve rjeđe. U najboljem slučaju, do desete godišnjice braka trebalo bi potpuno nestati aktivnosti u bračnoj postelji. Tada je već moguće supruga zadržati zbog djece i društvenog pritiska, stoga odnosi više nisu potrebni.

• Najbolji ženin prijatelj u ovoj misiji jesu pospanost, glavobolja i umor. Ako ne uspije nijedan od navedenih, treba posegnuti za snažnijim oruđem poput svađe, prigovaranja I gunđanja.

• Muškarci su prirodno perverzna bića i ako im se pruži prilika, pokušat će razne nastrane čini, kao što je primjerice ljubljenje ženskog tijela. Kako bi što uspješnije držale supruga na distanci i potisnule njegovu želju, žene ne bi trebale pokazivati svoje nago tijelo svom suprugu.

• Kada se spolni čin ne može izbjeći i kada za njega dođe vrijeme, trebao bi biti obavljen u potpunom mraku, a na način da se supružnici razodjenu u odvojenim sobama i da supruga dočeka svog muža u krevetu. Tada postoji mogućnost da se muškarac spotakne u mraku i da uslijed ozljede spolni čin bude izbjegnut.

• Ako do njega ipak dođe, dužnost žene jest učiniti ga što manje ugodnim. To možete postići na način da pričate o kućanskim poslovima i sličnim neobaveznim temama. Također, ne pokazujte nikakav interes za bilo kakve pokrete tijekom čina.

• Kako biste s vremenom vašem partneru umanjili svaku želju za fizičkim kontaktom, ne dopustite mu odmor u miru i tišini nakon ljubavnog čina, jer to je za muškarce vrlo važno vrijeme. Stoga pričajte što je više moguće kako ga ne biste ohrabrili da u skorije vrijeme pokuša ponovno.

• Bitna činjenica koja ide ženskom rodu u prilog jest ta da je socijalna okolina uvelike doprinijela da muškarci osjećaju krivnju zbog svoje požude i kao takvi ulaze u brak relativno posramljeni zbog svojih nagona. Zahvaljujući toj olakšavajućoj okolnosti, žena će imati više uspjeha u nastojanjima da svom supružniku s vremenom potpuno izbaci iz glave svaku želju za spolnim činom.

• Kada sljedeći put zažalite za dobrim starim vremenima, dobro razmislite imate li zaista razloga za tugu.

izvor: zadovoljna.hr