Trećina žena radije bi izgledala mlađe nego bile milijunašice

Žene srednje dobi sve su odlučnije u pokušajima da izgledaju mlađe i privlačnije, pokazalo je istraživanje na 3000 žena, piše 24 sata.hr.

Tako bi trećina njih pristala na plastičnu operaciju ukoliko bi si to mogle priuštiti, a prosječno vrijeme za odlazak pod nož prema statističkim podacima su 52 godine, 41 tjedan i četiri dana. Petina žena u dobi od 40. do 60. godina podvrgle bi se kompletnom face-liftingu kako bi 'ispeglale bore'.

Čak 29 posto žena radije bi izgledale 20 godina mlađe nego bile milijunašice. Ispitane žene kao uzore dostojanstvenog starenje i lijepog izgleda navode bivšu manekenku Twiggy i glumicu Helen Mirren. Od onih koje žele ići na plastičnu operaciju, 25 posto bi se odlučilo na podizanje kapaka i vjeđa te izglađivanje bora oko očiju, a 29 posto na liposukciju i zatezanje kože trbuha.

Sve zbog društva

Želju za mlađim izgledom motiviraju slavne zvijezde koje se podvrgavaju plastičnim operacijama te prisustvo mlađih kolegica na poslu. S tom suvremenom brigom i kozmetička je industrija procvjetala te se u posljednjih pet godina udvostručila njena prodaja. Tako 62 posto žena vjeruje kako ih se više prosuđuje po fizičkom izgledu te da su porasla društvena očekivanja i nametnuti standardi ljepote, nego što je to bio slučaj s njihovim majkama.