Trebate li poljubiti kretena da biste pronašli svog princa

poljubac, mladenci, žena, poljubac, kreten, princ, poljubac, svijet, Francuski poljubac, nastanak
Imam teoriju. Ja vjerujem da svaka žena treba biti u vezi s „idiotom", barem jednom u životu, da bi konačno pronašla svog princa na bijelom konju. Da, dame. Ne trebate ljubiti žapce, zaboravite na tu bajku. Umjesto toga morate poljubiti barem jednog kompletnog gada, piše zena.hr.

Prošlog petka moju prijateljicu je ostavio dečko nakon 5 godina veze. Čovjek zbog kojeg se ona preselila u potpuno drugi kraj države, sve samo da bi bili zajedno. I već tjedan dana ona je u potpunoj depri. Ne može jesti, ne može spavati, stalno plače. On joj nije niti dao nikakav razlog za prekid, i više uopće ne želi s njom razgovarati o tome. Ona se morala iseliti iz njegovog stana. Da, u pravu ste - on je potpuni gad i kreten!

Prije nekoliko godina i ja sam ružno iskustvo s jednim tipom, a u toku brojnih razgovora s prijateljicama saznala sam da su sve one , prije ili kasnije, imale slična ili čak gora iskustva. Sve su one prohodale s tipom/gadom, ostale predugo u toj vezi, trpile razne gluposti i do dana današnjeg žalile što su se uopće u sve to upustile. Međutim u velikoj većini tih priča, one su konačno dočekale svjetlo na kraju tunela i sada su s divnim muškarcima (nisu bez problema, ali savršena veza ionako ne postoji, a i bilo bi dosadno da nije tako). Uključujući mene. I svi ti divni muškarci ušli su u naše živote odmah nakon „kretena".

Zašto se taj fenomen događa? Drago mi je što pitate...

Nakon što vam je srce bilo zgaženo tisuću puta, vaš „mi nikad ne bismo funkcionirali" radar je uključen i pojačan do daske! Vi ste svega svjesni, gledate širom otvorenih očiju, a vaš „Ma, to mi ne smeta baš toliko" način razmišljanja više ne postoji. Vi znate što želite. Znate što nećete tolerirati. Vi možete prepoznati laži, gluposti i potencijalne „igrače" već na 500 metara udaljenosti. Vi znate da je život kratak i da ga treba kvalitetno živjeti, pa birate. I veoma ste izbirljivi. Kao rezultat - izbjegavate puno metaka (odnosno kretena) i idući puta stvarno odaberete pametnije, baš kao što je Gibonni pjevao. Vi ste s onim kojeg zaslužujete. Zato jer ste ga odabrali.

Jedna psihologinja koja je željela ostati anonimna, koja se specijalizirala za traume u vezama i međuljudskim odnosima, naziva to malo prije opisano „obdukcijom bivših veza" - vi naučite nešto iz prošlih veza i iskustava i shvatite što želite, a što ne želite u vezi. Ona preporuča da svatko napravi autopsiju bivše veze prije nego se upusti u novu i nauči lekcije iz njih, kako biste bili sigurni da nećete ponovo upasti u isti „začarani krug" i naprosto iskakati i uskakati iz jedne loše veze u drugu.

Dakle, ako napravite obdukciju, osobito nakon grozne, grozne veze (što je većina mojih prijateljica napravila nesvjesno), imat ćete puno manje šanse ponovo se upustiti u vezu s nekim gadom!

Vratimo se na onu moju prijateljicu s početka priče. Ona je trenutno potpuno slomljena. Naravno da je. Pet godina je jako puno vremena potrošenog na kretena. Ali ona ga je dovoljno ljubila. I čim se ona malo oporavi, i uz našu malu pomoć, vidjet će da je njen princ na bijelom konju već negdje čeka. Zaista je to tako.