Što žene najviše uzbuđuje na muškarcu?

Što žene najviše uzbuđuje na muškarcu?
Pogled na pojedine dijelove muškoga tijela u ženama potiče seksualne reakcije, a poput muškaraca promatraju noge i stražnjice, piše tportal.hr.

Iako muškarci možda toga nisu svjesni, i žene baš poput njih odmjeravaju suprotan spol, no možda ih je teže zamijetiti jer su diskretnije. Žene privlače lijepo oblikova muška tijela, no oni nabildani ih im se baš i ne sviđaju jer imaju osjećaj da će se više brinuti o svome izgledu nego o njoj.

Kako tvrde Allan i Barbara Pease u knjizi 'Velika škola govora tijela' u izdanju Mozaik knjige, 'žene se slično kao i muškarci dijele na tri skupine - na one koje zanimaju noge, zatim stražnjice te na one koje prvo primijete prsa i ruke.' Ipak, stražnjica je na prvome mjestu kod većine žena.

Kako tvrde Allan i Barbara Pease: 'Sve u svemu, žene isto kao i muškarci vole atletski oblik tijela, no njih privlače široka ramena, mišićava prsa i ruke te čvrsta stražnjica. Čak i u 21. stoljeću istraživanja uglavnom pokazuju da žene još uvijek žele muškarca koji izgleda kao netko tko se može hrvati s životinjama i odbiti napadače.'

Razlog zašto žene privlače široka ramena, prsa i mišićave ruke leži u povijesti. 'Muška su se prsa razvila tako da udome široka pluća koja učinkovitije distribuiraju kisik te muškarcu omogućuju lakše disanje kod trčanja i jurenja za plijenom. U prijašnjim su naraštajima veća prsa značila više ugleda i moći, što i danas vrijedi kod većine preživjelih primitivnih plemena', tvrde u knjizi 'Velika škola govora tijela'.

Mnogim ženama je ipak najdraži dio muškoga tijela mala, kompaktna stražnjica. Tajna njezine magnetske privlačnosti, kako tvrde Allan i Barbara Pease, jest u tome što je 'čvrsta, muževna stražnjica obvezna za snažan pokret potreban za uspješan prijenos spreme tijekom snošaja.'

Muške noge su ženama privlačne samo utoliko što su simbol muške moći i izdržljivosti. Uz njih, ženske poglede privlače uski bokovi, a razlog opet pronalazimo u povijesti. Uski bokovi obećavaju da muškarac može dugo trčati i loviti. Vodeća američka profesorica Devenndra Singh otkrila je da su ženama najprivlačniji muški bokovi kad omjer opsega struka i bokova iznosi 90 posto.