Što nikako ne smijete reći ženi iznad tridesete?

Što nikako ne smijete reći ženi iznad tridesete?

Osim što je neukusno, neki previše otvoreni komentari reći će puno više o vama nego o njima.

Evo što vam neće oprostiti:

Nikada im nemojte reći da su prestare za nešto
Iako će možda i sama propitivati kolika je dužina haljine odgovarajuća za njezinu dob i još uvijek će ponekad odabrati krivog muškarca koji će joj priuštiti spoj iz noćnih mora, nemojte joj stavljati sol na ranu.

Nikada joj nemojte reći da u tim godinama ne bi smjela raditi takve greške. Savjest će je ionako peći i više se neće moći izvlačiti na naivnost kao u dvadesetima. Loši poslovi, pogrešni muškarci ili krivi stajling događa se i u dvadesetima kao i u tridesetima. Ne morate joj zato godine nabijati na nos, piše AskMen.

Nikako joj nemojte reći da je vrijeme da se počne brinuti za sebe

Mnogi imaju potrebu ženama iznad 30. savjetovati da je vrijeme da se počnu zdravije hraniti jer u tim godinama metabolizam postaje sporiji, a i nisu više u cvijetu mladosti. Neće im baš biti drago ni čuti ako im savjetujete vježbanje jer na direktan način kritizirate njihov izgled koji su se oni zadnjih godina trudile prihvatiti i cijeniti.

Nikad nemojte spominjati biološki sat koji otkucava

Granice majčinstva su pomaknute. Žene su sve uspješnije na poslovnom planu, imaju druge prioritete, želje i snove. Uostalom, to je privatna stvar i onaj tko ženama priča o biološkom satu u najmanju je ruku bezobrazan i neumjestan. Nije baš poželjno ni postavljati pitanja o braku, posebno ne: 'Jesi li mislila da ćeš se do sada već udati?' Snovi koje su neke žene imale snovi su djevojčica, kao i oni šašavi snovi muškaraca da budu vatrogasci, astronauti... Pa ih nitko sa 30 ne pita žale li što nisu u svemiru.

Žene su poput dobrog vina

Na ovaj način ste joj suptilno, a opet ružno rekli da je stara, što ustvari nije. Možda ste joj mislili dati kompliment, ali ste gadno pogriješili i dobili negativne bodove.

Ah, napunila si 30

Ruku na srce, napuniti 30 jest prekretnica u životu žene. Već ima dovoljno iskustva, mudrosti, samopouzdanja i život je tek pred njom. Najbolje tek dolazi. No konstatirati to i potencirati više je nego bespotrebno.

izvor. tportal.hr