Smjeli ruževi za smjele žene

zena.hr
Uz oči, usne su najistaknutiji dio lica, te je zbog toga vrlo važno da budu lijepe i njegovane, te naravno da njihovu boju prilagodite prigodi, vlastitom stilu i ukusu. Naravno, boja šminke uvijek u stopu prati modne trendove, pa je tako slučaj i s bojom usana, te načinom njihova isticanja.

Jarko crveni ruž


Radi se o vrlo smjelom odabiru ruža, koji ne pristaje svakoj ženi i svakoj prigodi. Dakle, nosite ga prilikom svečanijih prigoda, izlazaka, kada imate na sebi svečaniju odjeću. Modni savjetnici također preporučuju da uz crveni ruž na oči nanesete taknu crnu crtu i maskaru.
 


Tamni ruž


Tamni ruž potpuna je suprotnost jarko crvenom ružu, ali može se reći da je jednako tako upadljiv i smjeli, te nije za svaku prigodu i za svačiji ukus.
Ukoliko ste se odlučili upravo za tamni ruž, izaberite onaj u boji tamno crvenog vina ili pak plave i crne nijanse.
Kao što smo istaknuli, za takve vrste ruževa trebate imati smjelost. Ruž tamno crvenog vina može biti elegantan za noćne izlaske, ukoliko ste izabrali imidž buntovnice ili rock zvijezde.

 

Usne boje bobica


Ruževi u ovim bojama, mogli bi se nazvati dnevnim ruževima jer su upravo jednostavni i ljupki. Usne vam trebaju izgledati kao da ste pravo pojeli zdjelu najslađih i najukusnijih jagoda, ribiza, malina, kupina...
Ostatak šminke neka bude jednostavan, s malo maskare, olovke za oči, svijetlog sjenila i rumenila, također u bojama voća. Cilj je da izgledate što jednostavnije i što mlađe.

 

Blijedo ružičaste usne


Ukoliko volite neutralne, blijedo ružičaste tonove ovo je ruž za vas. Zanimljivo je da ove usne mogu jako dobro izgledati kada nosite jednostavniju, dnevnu šminku, s malo maskare i opet s druge strane kada ste za večernji izlazak nabacili „smokey eyes“.



Smjeli ružičasti ruž


Jarko ružičaste boje mogu izgledati zaista zanimljivo na vama, iako možda i ne izgledate kao lutka Barbie. Zapamtite, usne će na vašem licu biti u središtu pozornosti upravo zbog tog ruža. Kao što je i slučaj s ostalim smjelim ruževima, najbolje je da ostatak lica bude nešto diskretniji. Nanesite malo sjenila za oči ili istaknite oči s olovkom i maskarom.



(vam)
Foto: fashionising.com