Situacije u kojima nikada ne bismo trebale nositi tajice

Situacije u kojima nikada ne bismo trebale nositi tajice

1. Velikim modnim prekršajem smatra se samostalno nošenje tajica u dnevnim prilikama u kombinaciji s tanga gaćicama. Intimne dijelove tijela ipak treba zaštiti od pogleda.

2. Nisu prikladan odjevni komad za posao. Njihovo nošenje u poslovnim prigodama tolerira se samo kada su ''skrivene'' ispod suknji, haljina i visokih čizama.

3. Nošenje tajica u svečanim prigodama strogo je zabranjeno. Vjenčanja ili posebne večere, bilo kakve prigode koje od nas zahtijevaju svečani dress code i sofisticiraniju odjeću nisu situacije u kojima bismo trebali posegnuti za tajicama.

4. Nikada se ne smiju nositi na sprovod. U pitanju je situacija u kojoj je potrebno pokazati maksimalno poštovanje prema pokojniku i njegovoj obitelji. Nošenje sugestivnih odjevnih komada poput tajica jednostavno šalje krivu poruku, bez obzira na to što to uopće nije bila namjera.

5. Izbjegavajte ih nositi u kulturne institucije. Baš kao i svečane prigode poput vjenčanja, odlazak u kazalište, muzej, umjetničku galeriju ili bilo koju sličnu kulturnu instituciju jednostavno od vas traže formalniju odjevnu kombinaciju, a tajice nikako ne možemo svrstati u kategoriju formalnih komada.

Izvor: zadovoljna.hr