Savjeti za postizanje mladenačkog izgleda

ljepota
Ljepotu treba njegovati i redovito raditi na njoj. Iako vam se možda čini da je teško zadržati mladalački izgled, uz malo truda i nekoliko dobrih savjeta možete izgledati i do 10 godina mlađe, prenosi 24sata.info

● Najvažniji savjet je - ne nanosite previše šminke. Umjesto da prikriju godine puder, maskara i velike količine sjenila će ih dodati.

● Lice je potrebno redovito čistiti. Upotrebljavajte sredstvo koje sadrži granulice, nježno trljanje poput pilinga će vratiti svježinu u obraze.

● Izbjegavajte kavu i cigarete jer osim što su neprijatelji kože, stvaraju žute naslage na zubima.

  • Thinkstock

● Kosom možete savršeno prikriti neke nedostatke. Poluduge šiške na stranu, trenutno su vrlo popularne, a osim što će vam osvježiti izgled, njima možete zakamuflirati bore na čelu i oko očiju.

● Pramenovi su kao stvoreni za davanje svježine izgledu. Iznijansirajte svoju kosu svjetlijim pramenovima i zablistajte.

● Održavajte stopala redovitim pilingom i hidratantnom kremom koji će im vratiti svježinu.

  • Thinkstock

● Kosu kao i kožu treba zaštititi od štetnog sunčevog zračenja. Postoje razni preparati koji štite od UV zraka, a ne maste i ne mijenjaju strukturu kose. Obavezno ih nanesite prije izlaganja suncu.

● Ružino ili jojobino ulje trenutno izglađuje sitne bore. Nanesite tanki sloj ulja i lagano utrljajte. Ulje će se upiti i izgladiti vaše bore.

● Kožu je vrlo važno održavati vlažnom i svježom. Barem jednom tjedno tijelo istrljajte pilingom kojim ćete ukloniti mrtve stanice i dopustiti koži da diše. Svakodnevno koristite mlijeko ili losion koji vraćaju vitalnost. Kožu vrata i dekoltea namažite kremom za lice.

  • Thinkstock

● Sa šminkom nije dobro pretjerivati, ali nemojte je ni ignorirati. Koristite lagana sjenila zemljanih tonova. Prirodne boje kao što su brončana, boja kakaa ili boja čokolade savršeno će se stopiti s vašim tenom i naglasiti vaše oči.

● Izraz Beauty sleep nje nastao bez razloga. Naspavajte se kako treba i riješite se crnih krugova oko očiju. San pozitivno djeluje na vašu kožu kao i na dobro raspoloženje.

● Svijetle boje i sjaj naglasit će vaše usne, dati im volumen i kamuflirati nepravilnosti.

● Seks je najbolji lijek protiv stresa ali i starenja. Redovan seksualni odnos popravlja raspoloženje, a zadovoljna žena zrači pozitivnom energijom te izgleda mlađe i sretnije.