Savjeti i trikovi za ispucale usne

karmini
karmini
... prirodnih sastojaka. Postoje i metode duboke hidratacije hijaluronskom kiselinom koja može nahraniti osjetljive usne.

Karmin - loše rješenje

Skrivanje ispucalih usana ružem i sjajem je loš potez, jer smjesa ruža i izumrlih ćelija preko napuklina ne izgleda privlačno. Neki balzami ne hidriraju usne, već isušuju sluznicu i stvaraju sloj koji sprečava usne da apsorbiraju vlagu. Najlošiji su balzami s mentolom. Birajte prirodne proizvode, neutralnih aroma.

Ne ližite!

Ispucale usne mogu da budu bolne i krvave. Mnogi pogrešno misle kako će lizanjem navlažiti usta, ali to nije dobro rješenje. Dobar izbor je da nakapate na usne nekoliko kapi ulja susama. Može da pomogne i krastavac. Isijecite krastavac na srednje tanke kolutove i stavite ih na usne. Iz krastavca će voda polako prelaziti na usne i natapati ih.

Unutrašnja hidratacija

Vaša usta će imati koristi i od tečnosti koju unosite u organizam. Pijte dosta vode, osigurajte tijelu dovoljne količine vitamina B, željeza i esencijalnih masnih kiselina.

Piling

Ne čupkajte osušene komadiće kože. Umjesto toga, uradite piling smjesom smeđeg šećera i vode. Utrljajte smjesu u usne dok ne postanu meke.