Prirodnim pripravcima do gušćih i dužih trepavica

Prirodni kućni i alternativni recepti danas su veoma popularni u domeni ljepote i brige za ljepotu cijelog tijela. Njihov cilj je u potpunosti ukloniti kemikalije iz proizvoda kojima se tretiraju koža, kosa i nokti, pa tako i trepavice. Trepavice su okvir naših očiju, naglašavaju pogled i čine vas ljepšima, a ako želite takve trepavice bez ugradnji ili ljepljenja umjetnih, isprobajte slijedeće savjete:

Maslinovo ulje

U jednom od prijašnjih članaka pisali smo u pozitivnom utjecaju ricinusovog ulja na obnavljanje, jačanje i rast trepavica. Nećemo se ponavljati već ćemo ovog puta govoriti o drugom ulju. Dakle, sličan efekt ima i maslinovo ulje koje se može naći u gotovo svakom domaćinstvu. Više nije nikakva da maslinovo ulje ima čudesan efekt na rast kose i njeno obnavljanje, a isti efekt minerali i vitamini iz ulja imaju i na trepavice. Vatinim štapićem nanesite maslinovo ulje na na korijen trepavica i po njima, ostavite da djeluje najmanje 5 minuta i onda isperite mlakom vodom. Činite ovo četiri tjedna i rezultati su zagarantirani, a vama će osim što ćete ojačati stare, početi rasti nove i jače trepavice.

Vitamini

Manjak određenih vitamina u našem tijelu odrazit će se na kvalitetu trepavica. Regularno uzimanje nutrijenata kao što su vitamini B i D veoma su važni za ljepotu trepavica i njihovu otpornost na štetne utjecaje kao što su nepravilno čišćenje, korištenje maskare ili uvijaača za trepavice. Folikoli trepavica trebaju specijalan tretman iznutra kada ih izlažemo ovim vanjskim utjecajima, tim više što trepavice teže i sporije rastu od ostatka “dlaka i vlasi” koje imamo na tijelu.

Vazelin

Jedna od bezvremenskih metoda da se pojača rast, kao i tekstura trepavica je vazelin. On može imati čudotvoran efekt ako ga se koristi pravilno. Nanesite ga prije spavanja uz korijen trepavica i uz četkicu za trepavice po čitavoj duljini. Ujutro isperite mlakom vodom.

Ulje vitamina E

Ubrzavanje rasta i jačanje trepavica može se postići i vanjskom uporabom nutrijenata ulja vitamina E. Vitamin E je jedan od najboljih “lijekova” protiv opadanja i jačanja trepavica te obnavljanja njihove prirodne ljepote. Vitamin E kupite u ljekarni ili dućanima koji prodaju kozmetiku, a nanesite ga jednako kao i prije spomenute proizvode.

Savjet - privremeno izbjegavajte uvijač za trepavice

Kako biste dali trepavicama vremena da se oporave od oštećenja, preporuča se izbjegavanje korištenja uvijača nekoliko tjedana, pogotovo onog koji se zagrijava. Često uvijači (posebno oni nekvalitetni) mogu imati loš efekt na teksturu trepavica i uzrokovati njihovo pucanje.

zena.hr