Prije sto godina savršena žena imala je 77 kilograma

... izlazili 1912. i 1913. godine pratila je 24-godišnju Elsie Scheel, studenticu Sveučilišta Cornell, koja je tada hvaljena kao žena sa fizičkima odlikama koje su najbliže savršenim, piše Daily Mail. Doktorica Esther Parker izabrala je Elsie među 400 žena. New York Times ju je opisivao kao djevojku svijetle kose i plavih očiju čija pojava odiše zdravljem.

Sheel je bila visoka 170,2 cm i teška 77,5 kg, a imala je kruškoliku građu tijela. Obujam njenih grudi, struka i kukova iznosio je 89 - 76,2 - 101, što je približno dimenzijama takozvane Miloske Venere.

"Iako je viša od antičkog modela i znatno teža, njene proporcije su veoma slične", pisao je Washington Sunday Morning Star.

Ako bi se njene mjere stavile u današnji kontekst, Sheel bi po svim mjerilima bila pretila osoba, međutim 1912. godine njeno tijelo je bilo najbliže savršenstvu.

Novinarima je tada kazala da svoje zdravlje duguje zdravoj logici. "Jedem što hoću i samo onda kada hoću", kazala je Sheel. Iako nije preferirala doručak, za ručak je voljela pojesti odrezak. Nije jela slatkiše, niti je ikada pila čaj ili kavu.

Izvor: dalmacijanews.com