Potpuno sulude stvari koje žene čine za ljepotu

...odlučiti za proizvode iz domaće radinosti, nego za skupe kozmetičke proizvode koji ih mame s polica trgovina.

Da bi uklonile celulit, bedra će trljati zrncima kave, sodom bikarbonom će izbijeliti zube. Za sjajniju kosu upotrijebit će sirova jaja ili pivo, a pastom za zube će zacijeliti ubode insekata.

Istraživanje, koje se bavilo navikama i tretmanima ljepote, također je pokazalo i da će žene isprobati bilo koji savjet, ma kako on bizaran bio, samo da bi što bolje izgledale. Tek 10 posto ih pada na posljednje trendove u dekorativnoj kozmetici.

Spavanje u čarapama koje su pune hidratantne kreme i četkanje kose napudranom četkom su također česti.

Glasnogovornik Simplea kaže da žene različito pristupaju proizvodima i savjetima za ljepotu. Neke vole inovacije, dok se druge pridržavaju provjerenih stvari.

Cilj ankete je bio doznati koje alternativne metode za ljepotu žene najčešće koriste. Za mladenački izgled, ispitanice su preporučile puno vode, soka od brusnice i mlijeka.

Nekonvencionalni savjeti uključuju trljanje jagoda po licu kako bi se smanjila pojava pjega te dodavanje šećera u sapun kako bi se napravio piling.

Protiv bora se treba boriti spavanjem na leđima te svilenim jastučnicama.

Jedna od pet anketiranih žena smatra da je odlazak pod nož uzaludan posao. Na pitanje što je ključ vječne mladosti, tri četvrtine ih je odgovorilo da je to zdrava prehrana, dvije trećine smatra da je tajna u ispijanju puno vode, a 57 posto ih je mišljenja da je rješenje u genima. Neke su preporučile svakodnevno bavljenje izgledom, a druge su kao pravilo broj jedan navele skidanje šminke prije odlaska na spavanje.

Žene koje tajnu vječne mladosti i ljepote vide u zdravoj prehrani, prvenstveno su izdvojile brokulu, a potom plavu ribu. Dvije trećine žena smatra da su savjeti i opisi kozmetičkih proizvoda proturječni i zbunjujući, a 10 posto kaže da im takvi proizvodi nisu pomogli.

Stručnjaci u svakom slučaju preporučuju zdrave svakodnevne životne navike, bez pritiska i opterećenja najnovijim trendovima namijenjenima ljepoti, bilo iz kućne radinosti bilo iz kozmetičke industrije ili estetske kirurgije.

Net.hr