PMS je PMS je PMS, to je tako kako je, drži gaće kada krene, i nema heroja koji tu može išta napraviti

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
...koji tu može išta napraviti, osim da odmah potpiše kapitulaciju, izvjesi bijelu zastavu, skutri se u kutu stana i šutke podnese uragan.

Džabe ti sva muškost i čelična jaja, nema tog frajera koji se uspješno izborio protiv te nemani, kada mu bolja polovica uđe u te dane u mjesecu.

Možeš ti sto puta biti Vladimir Putin, urlikom postrojavati ergelu mračnih KGB-ovaca, dresirati sibirske tigrove, slati armije u Ukrajinu, možeš biti gvozdeni diktator, ali buraz moj dragi, baš me zanima kako to izgleda kada ti babuška Putin uplovi u PMS, baš me zanima jesi li i tada spodoba od čelika?

Muda labudova, vjerojatno si manji od makova zrna.

Možeš ti sto puta biti Chuck željezni Norris, možeš napraviti sve sklekove, popiti svu vodu iz pipe, možeš sam sagraditi kuću u kojoj si se rodio, možeš pobiti sve bandite i jednom rukom kidati telefonske imenike, ali brate mili, kada šinjorina Norris bude u PMS-u, bome radiš sve što ti se kaže, i nemoj sada petljati da nije tako, znamo i ti i ja da je, da bog da crkli ako nije.

PMS je PMS je PMS, nema majci, to je tako kako je, drži gaće kada krene, gledao sam sve to na svoje oči, i preostaje mi samo izaći s listom prijedloga kako pokušati preživjeti elementarnu nepogodu:

1. Vodi preciznu evidenciju, unaprijed u kalendaru obilježi periode uragana i nekoliko dana ranije se počni spremati za najgore.

2. Kada stvari počnu, odjeni neupadljivu odjeću, zagasitih boja i diskretno se šunjaj po stanu.

3. Ne izgovaraj pogubnu rečenicu - ljubavi, ali ti si u PMS-u - što god se događalo. Ti znaš da je ona u PMS-u, ona zna da je u PMS-u, njezine prije znaju da je u PMS-u, pas cvili u kutu stana i zna da je ona u PMS-u, ali nitko normalan to ne smije izgovoriti. Ako ti slučajno izleti ta pogubna rečenica, slobodno legni u kut pored psa i pokrij se šapama, jer znaš što slijedi.

4. U kulminaciji PMS-a ona leži na kauču s lap topom u krilu, visi na youtubeu i vrti tugaljive pjesme svih postojećih talent show-ova, ili kakve slične gluposti. Zove te da gledaš zajedno s njom. Gledaj, dobri čovječe, sjedi pored nje, napravi izraz lica kao da istinski uživaš u svemu i gledaj, za tvoje dobro. Ne komentiraj previše, jer je sumnjivo, ne komentiraj niti premalo, jer je opet sumnjivo, jednostavno - pokušaj se praviti kao da sudjeluješ u tome, pomogao ti dragi Bog.

5. Dok traje PMS, moraš znati da si uvijek nešto kriv. Uvijek si nešto zgriješio, zato što nisi iznio vreću sa smećem (ništa mi ne pomažeš), ili jesi iznio vreću sa smećem (rekla sam ti da ću ja), ili si kriv zato što ti često zvoni mobitel (znaju li oni da imaš curu?), ili ti telefon niti jednom nije zazvonio (tajiš li ti nešto od mene?), ili si kriv zato što si predložio da odete u kino (zar tebi nije lijepo doma sa mnom?), ili si kriv zato što nisi predložio da odete u kino (nikuda me ne izvodiš).

Uvijek si kriv i to je tako. Nemoj se pokušati pravdati, nemoj ulaziti u rasprave, nemoj raditi nagle pokrete. Nemoj, dobri čovječe, jer ćeš vjerojatno završiti u uglu, pored psa.

6. Urlanje ne možeš izbjeći. Možeš se nadati da će ga biti što manje, ali bit će ga sigurno, urlanja kroz suze, i tu ne možeš ništa napraviti. Ako te sram što susjed sve to čuje, ne brini previše, i susjedova je žena povremeno u PMS-u, urla i ona, brat će te razumjeti.

7. Budi spreman na noćne potrage za dežurnim ljekarnama koje drže sredstva protiv bolova. Lunjat ćeš noću mračnim ulicama.

8. Budi spreman na njen suzni pogled dok šutke sjediš u slastičarnici i gledaš kako jede već treću krišku torte od sira.

9. Budi spreman na njen suzni pogled dok sjedi na rubu kreveta, licem uronjena u dlanove, gleda otvoreni ormar i izgovara - pa ja nemam što za obući. Budi spreman, na to, iako je ormar pun kao šipak.

10. Budi spreman na njeno šaputanje u telefonsku slušalicu, dok zove frendice i jada im se kako si bezosjećajni kreten. Budi spreman na sve to.

PMS je PMS je PMS, nema majci, to je tako kako je, drži gaće kada krene. A ako ti je teško izdržati tih nekoliko dana u mjesecu, ako ti je teško izdržati to pakleno žensko breme, onda se sjeti da smo mi frajeri većinu života ili u pubertetu, ili na ego tripu, ili u krizi srednjih godina, ili u nekoj drugoj vrsti frustracije, sjeti se da valjda niti njima nije lako s nama.

Sjeti se toga, u trenu kada legneš pokraj psa i pokriješ se šapama.

Dnevnik.hr