Pet trikova kako podići grudi bez operacija

grudi, problemi, Jordan Carver, grudi, obješene grudi, krivci, grudi, učvrstiti grudi, spuštanje grudi, ženske grudi, prirodne grudi, gole grudi, male grudi, obješene grudi, veličina grudi, povećanje grudi

Na zdravlje grudi i izgled može da se utječe i malim, svakodnevnim stvarima. Bitno je kako se držite, koji tip grudnjaka birate, ali i kako vježbate.

1. Hladan tuš i lagana masaža

Hladan tuš čini čuda za kožu i ten uopćeno. Za čvršće grudi dovoljna je lagana masažu grudi pod hladnim tušem. Tako se poboljšava cirkulaciju koja će stimulirati elastin i kolagen u koži.

2. Držanje

Većina ljudi hoda i sjedi, pogrbljeno. Optički, na taj način smanjujete veličinu grudi i povećavate opseg struka, piše Bightside. Spuštena ramena i izvijena leđa teško da mogu biti podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji s gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.

3. Odabir grudnjaka

U svakom slučaju kod odabira grudnjaka izbjegavajte bilo kakav pritisak na grudi. Birajte grudnjak koji daje potporu grudima, ali ih ne stišću i prave je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor, a ono na što morate obratiti požnju su čvrste naramenice prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne košarice u kojima grudi imaju dovoljno mjesta da ne "ispadaju van".

4. Joga i sklekovi

Joga povećava fleksibilnost tijela i njegovu snagu, uključujući i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni dio tijela, a poze poput trokuta i kobre najbolje utječu na grudi.

Sklekovi nisu lagani, ali rade čuda za prsne mišiće. Sklekovima se učvršćuju mišići koji se nalaze ispod masnog tkiva grudi, kao i mišići ramena, bicepsi i tricepsi.

5. Eterična ulja

Za svaku masažu je bitno imati dobar "alat". U ovom slučaju to je dobro eterično ulje koje će dodatno da utječei na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunske trave, komorača, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Pripazite kod količine, 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, više od toga možete izazvati peckanje i crvenilo.