Pet savjeta uz koje ćete postati majstorica pakiranja kovčeg

pakiranje kofera

No što se mora - mora se. Jedan od najvećih problema s kojim se većina nas susreće je previše stvari, a premalo mjesta. Voljele bismo, kada bismo mogle, ponijeti cijeli ormar sa sobom kako ne bismo slučajno ostale bez omiljene majice ili suknje.

Ipak, to baš i nije moguće pa je svaki savjet vezan za pakiranje dobrodošao.

Maxine Eggenberger, novinarka portala Who What Wear, otkrila je savršenu tehniku pakiranja koja joj je pomogla spakirati sve što joj je potrebno u jedan kovčeg bez živciranja i previše muke, prenosi Dnevni list.

Evo što je sve potrebno napraviti kako biste i vi savladali muku zvanu pakiranje.

Isplanirajte outfite koje ćete nositi

Umjesto da nasumično bacate odjeću u kovčeg, Maxine savjetuje da isplanirate outfit za svaki dan putovanja uz provjeru vremenske prognoze. Planiranjem odjevnih kombinacija uštedjet ćete vrijeme same sebi i kada stignete na odredište jer ćete već znati što nosite taj dan. Uz to, bilo bi sjajno kada biste, primjerice, neke hlače nosili u više kombinacija te kada ne biste pretjerivale s odjećom koja zauzima mnogo mjesta.

Nemojte pretjerivati s količinom torbica

Ponesite jednu ili dvije torbice koje pristaju uz većinu outfita te ih pri pakiranju napunite čarapama ili donjim rubljem kako biste dodatno uštedjele na prostoru u kovčegu.

Ponesite što jednostavnije hlače

Kako biste jedne hlače nosile više puta, bit će praktičnije ako to bude neki klasičan model traperica ili hlača koji vam dobro stoji i koji se lako može ukomponirati u bilo koju odjevnu kombinaciju.

Ponesite šampone i slične proizvode u mini verzijama

Umjesto da vam pola kovčega zauzmu goleme boce šampona, laka za kosu ili mlijeka za tijelo, Maxine savjetuje da ponesete mini verzije svih proizvoda od kojih ćete neke vjerojatno u potpunosti potrošiti pa ćete dobiti još malo prostora u kovčegu za poneki suvenir i slične sitnice.

Umjesto dodatne odjeće, ponesite pidžamu i odjeću za vježbanje

Budite iskrene, jeste li ikada koristile tu dodatnu odjeću koju ste ponijele "za svaki slučaj"? Umjesto nje, obavezno ponesite sa sobom pidžamu i odjeću za vježbanje, za slučaj da poželite potrošiti neke neželjene kalorije od slastica i brze hrane.