Pet rješenja uz koja vlaga u zraku neće pokvariti frizuru

kosa, vlaga, savjeti

1. NE ZABORAVITE REGENERATOR

Tajna ravne kose očituje se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovito nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrčanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati.

Ako se bojite da će regenerator previše slijepiti kosu uz lice i tako smanjiti njezin volumen, nanesite ga samo od polovice kose do vrhova.

2. PRIRODNO OSUŠITE KOSU

Prije nego što posegnete za sušilom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na zraku.

Vruć zrak iz sušila značajno isušuje kosu, koja onda jače reagira na vanjske podražaje poput velike količine vlage u zraku, zbog koje se kosa onda puno jače kovrča, otkriva Nikolina.

Nakon pranja kosu zamotajte u ručnik i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a sušilo upotrijebite samo za kratko, završno sušenje.

3. POSLUŽITE SE SERUMOM I ULJIMA ZA KOSU

Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima.

Nikolina objašnjava kako preparati za njegu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film sprječava prodor vlage i kovrčanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

4. UPOTRIJEBITE ANTI-FRIZZ SPREJ

Sprejevi protiv kovrčanja kose najbolje su rješenje protiv vlage u zraku, koja u rekordnom roku može pokvariti svaku frizuru.

Ovi proizvodi već se dugo koriste u tropskim zemljama, gdje su velike količine vlage u zraku tijekom cijele godine. Anti-frizz sprejevi sprečavaju prodiranje vlage u vlasi te je tako štite od kovrčanja, kaže frizerka Nikolina Perković te objašnjava kako je sprej najbolje nanijeti na vlažnu, opranu kosu.

5. LAK ZA KOSU KAO SOS RJEŠENJE

Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrčanja uzrokovanog vlagom u zraku.

Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprječava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim anti-frizz učinkom koji imaju još jači efekt protiv kovrčanja.

Izvor: zadovoljna.hr