Ovako ćete imati frizuru i po kišnom vremenu

kosa
Bez obzira pretvara li se vaša kosa u paperje, spljošti li se ili nakovrča po vlažnom i kišnom vremenu, ovi će vam savjeti pomoći da očuvate frizuru, piše grazia.hr.

1. Koristite proizvode za zaglađivanje kose
Ovi proizvodi (najčešće ćete ih naći pod nazivom anti-frizz) vam mogu pomoći više od ičega drugoga. Nakon što ste oprali i ručnikom prosušili kosu, nanesite proizvod za zaglađivanje i vaša kosa neće letjeti naokolo već će lijepo padati.

2. Koristite peglu za završni touch
Pegla će pomoći držati paperje i oblik kose pod kontrolom puno dulje nego da kosu fenirate ili kovrčate figarom.

3. Ako vam je kosa gusta i/ili kovrčava, koristite ulja
Za ovakav tip neukrotive i neposlušne kose najbolje će djelovati ulja. Nanesite ih nakon pranja kose, njihova gusta tekstura će držati kosu pod kontrolom.

4. Podignite kosu
Bilo bi dobro da u ovakvo vrijeme što više nosite podignutu kosu - to je najsigurniji način da vam frizura opstane na vlagi. Konjski rep, pletenice ili pundžica su ionako u trendu.

5. Držite se svoje prirodne teksture kose
Vaša kosa po kišovitim danima treba biti dotjerana verzija vaše prirodne kose. Hoćemo reći da ako je vaša kosa kovrčava, tada je nemojte ravnati i obratno, ako je vaša kosa ravna, ne računajte na kovrče ili valove.

6. Nemojte prečesto prati kosu
Često šamponiranje će uklanjati prirodna ulja s kose pa će vaša kosa biti isušenija i lošije će reagirati po kišnom vremenu.

7. Nanesite lak za kosu
Kad završite frizuru, obvezno na kraju nanesite dosta laka za kosu koji će pomoći da se frizura održi što dulje.