Opsjednute visokim potpeticama, žene kirurški odstranjuju prste na nozi

...su i na kirurško odstranjivanje prstiju na nozi, javlja Fox News donoseći svjedočanstvo Susan Deming, žene opsjednute visokim potpeticama. Susan, je, doduše, "samo" skratila jedan od prstiju, koji joj je od rođenja bio duži nego na desnoj nozi, zbog čega je lijeva bila za cijeli broj veća. Priznajući da je to napravila samo kako bi udovoljila svojoj taštini i omogućila si nošenje cipela po svom guštu, u svoju obranu je izjavila: "Tko nije patio od bolova u stoplau i muku mučio s pronalaskom odgovarajućih cipela, neka me ne osuđuje".

Kirurški zahvati na anomalijama na stopalima nisu neka novost, no odnedavno je u Americi sve popularniji potpuno bizaran zahvat rezanja prsta na nozi, najčešće malog. Prst se u potpunosti odstranjuje, ili mu se "recne" samo dio: odstrani se dio kosti, kako bi se prst skratio ili se "izblanj" dio zgloba kako bi se ispravio zakrivljeni prst.

Većina liječnika, javlja Fox, negoduje protiv tog trenda, upozoravajući da zahvati na stopalu obavljeni isključivo iz estetskih razloga, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje, a ne donose medicinsku dobrobit, zbog čega bi ih trebalo zabraniti.