Opsjednute izgledom, žene traže pažnju i na Facebooku

One prate modne trendove, vole se lijepo odjenuti i lijepo izgledati, a njihova je opsjednutost izgledom tolika da svoje slike stavljaju na Facebook kako bi se osjećale još bolje i zadobile više pažnje! Žene opsjednute sobom stavljaju više svojih slika na društvene mreže, pokazalo je novo istraživanje Sveučilišta Buffalo, Sveučilišta Texas i Sveučilišta Havaji, a prenosi Daily Mail.

Prema toj studiji, žene se više identificiraju sa svojim izgledom od muškaraca. U istraživanju je sudjelovalo 311 volontera, a promatrano je kako se koriste Facebookom te na kojim faktorima temelje svoje samopoštovanje. Praćeno je i koliko vremena muškarci i žene potroše na slaganje svog profila, koliko slika dijele te koliko su promiskuitetni u smislu "prijateljskog" ponašanja.

- Iako su rezultati istraživanja bili očekivani, prilično me je razočaralo što i u 2011. godini toliko mnogo mladih žena i dalje svoju vrijednost procjenjuje samo preko fizičkog izgleda. U ovom slučaju stavljajući vlastite slike na Facebook, što je gotovo poput oglašavanja - smatra doktor Michael Stefanone sa Sveučilišta Buffalo.