Nećete vjerovati što je ovih 10 žena upotrijebilo umjesto uloška kad ih je menstruacija neočekivano zatekla

menstruacija, žene
... a ako ne možete da na brzinu negdje kupite ili od nekog posudite uloške ili tampone, situacija vrlo brzo može postati poprilično neugodna.

I što onda? Britanski portal Betty porazgovarao je sa ženama koje su se našle upravo u ovoj nezahvalnoj situaciji, a nećete vjerovati što je nekima od njih poslužilo kao 'prva pomoć' u trenucima potrebe.

1. Donji dio bikinija
Dok sam još živjela u studentskom domu, menstruacija me zatekla nespremnu, a nismo imali više ni toaletnog papira. Imala sam doduše dva komada donjeg dijela bikinija u ladici pa sam pomislila da bi mogli biti dovoljno upijajući da posluže svrsi. Navukla sam ih i otišla do prvog dućana da kupim tampone, ali ispostavilo se da materijal za bikini ne upija ništa, tako da sam usred zime morala šetati u kratkim rukavima jer sam vestu vezala oko struka da se ne vide mrlje na hlačama.

2. Presavijeni papirnati ručnici iz toaleta u restoranu
Red pred toaletom je bio poprilično dug, a kada sam napokon stigla an red izvukla sam hrpu papirnatih ručnika za ruke i otrčala u WC kabinu. Nakon što sam riješila situaciju i izašla iz zahoda, sve su druge žene nagađale što se dogodilo pa me nisu mogle ni pogledati u oči

3. Novine
Ne preporučujem, jako neudobno rješenje

4. Dječju pelenu
Nisam znala što da napravim, pa sam ugurala čitavu pelenu u gaćice i prošetala popriličnu udaljenost... Odlično upijaju doduše

5. Čarape
Bila sam u vlaku od Londona do Penzancea i nisam sa sobom imala nikakve higijenske potrepštine (iako sam jedno kratko vrijeme razmišljala da upotrijebim praznu vrećicu čipsa), pa sam iskoristila jednu čarapu za prvu polovinu, a drugu za ostatak puta.

6. Pamuk i ljepljiva vrpca
Zalijepila sam dvostruku ljepljivu vrpcu na gaćice i na nju stavila dosta pamuka. Izdržalo je satima! Osjećala sam se kao Bear Grylls!

7. Presavijeni pizza menu
Ne pitajte detalje.

8. Spužvica za kupanje
Mislila sam da sam pametno odabrala predmet iz kupaonice koji najbolje upija. Međutim, spužvica je imala oblik morske zvijezde pa je izgledalo kao da krijumčarim zečiće u svojim tajicama. Ipak, još uvijek tvrdim da je dobro upijala.

9. Presavijena dečkova majica
Nosio je pulover preko majice pa mu nije bilo zima kad ju je skinuo, ali ta mu je bila najdraža! Bio je baš drag u vezi toga.

10. Lišće
Bili smo na kampiranju i menstruacija me iznenadila. Sreća pa nisam iskoristila otrovni bršljan ili koprivu...

Slobodna Dalmacija