Najčešće greške koje radimo tijekom brijanja

noge
... posegnuli za "suhim" brijanjem ili umjesto gela za brijanje iskoristili prvu tekućinu pri ruc.

Međutim ako je britvica vaša omiljena metoda uklanjanja dlačica, postoji nekoliko pravila kojih biste se uvijek trebali držati kako bi svojoj koži pružili najbolju njegu i zaštitu.

Predugo koristite istu britvicu?

Iako na pakiranjima nikada ne piše koliko bismo zapravo trebali koristiti jednu britvicu, specijalisti tvrde kako je jedna dovoljna samo za deset brijanja. Nakon toga oštrice postaju tupe i proizvode kontraefekt na vašoj koži.

Ne koristite proizvode za brijanje

S razlogom postoje kreme i gelovi za brijanje, oni su dizajnirani kako bi obložili i omekšali dlaku te tako smanjili štetu koja nastaje prilikom uklanjanja iste. Idući put kada prilikom brijanja posegnete za gelom za tuširanje, razmislite dvaput.

Ne hidratizirate kožu uopće

Većina nas licu poklanja većinu pažnje, a ostatak naše kože zanemarujemo. Važno je i koži na nogama i na ostatku tijela posvetiti potrebnu pažnju jer prekomjerno isušivanje može dovesti do ozbiljnijih problema.

Koristite mirisne losione za tijelo

Ako ste se ikad poslije brijanja namazali i osjetili peckanje na koži, razlog tome vjerojatno je bio proizvod koji ste koristili. Nastojte birati kreme i losine za tijelo bez mirisa i one dizajnirane za osjetljivu kožu.