Kako se žene mijenjaju s godinama?

Svaka dob nosi nešto svoje i svaka dob može biti ženstvena
Svako životno razdoblje žene ima svoju priču. Mijenjamo se, s godinama se mijenjaju i naša tijela, a kod objektivnih žena i poimanje o tome kako bi trebale izgledati.

 

Godine donose zrelost, stav i izgrađen stil. Okrenite ih u svoju korist i uživajte u njima. Dvadesete su godine u kojima većina žena 'divlja' kada je izgled u pitanju. Tražeći se, svašta će staviti na sebe. No jedino u tim godinama to i prolazi. Izgradnja samopouzdanja težak je posao, a savjeti najčešće neželjeni, pa 'najpametnije' uče metodom pokušaja i pogrešaka. U tridesetima za to više nema vremena, jer one donose stabilnost. Prvi se put stječe pojam o godinama i razmišlja o trajnosti mladosti. Žene u toj dobi imaju najviše samopouzdanja i jasne ciljeve. Dobro se zabavljaju, a rođena je i ljubav prema odjeći s potpisom. Uokolo trčkaraju na visokim potpeticama i, zanimljivo, uvijek sve stižu. Za razliku od njih, žene u četrdesetima ne nose ih jer u njima 'ne postižu brzinu' da bi stigle obaviti sve - dom, posao, djecu, partnera, prijatelje...

Nekad obavezne štikle čekaju u ormaru posebne prigode i izlaske. Nažalost, sve je manje vremena za osobne emocije, ljubav i... što je to - strast? S vremena na vrijeme zapitaju se u kojoj im je fazi tijelo i izrast te - kada ono počinje menopauza? Nakon što su izule štikle, rijetko im se koja žena vraća, a u ormaru je sve više sportske odjeće. Gomile garderobe zamjenjuju kvalitetni klasici.

Napokon imate vremena

Pedesete su godine koje ste ne tako davno doživljavali kao dob svoje majke. Sada, kada su vam pred vratima, doživljavate ih kao posljednji trenutak za promjenu. Opraštate se s mnogim stvarima koje su nekad bile normalne i činile se vječne - stražnjica, čvrsta bedra, oble grudi... Tijelo se mijenja, a pojam 'elastično' postaje nepoznanica. No napokon imate više vremena za sebe pa spasite što se spasiti može.

Djeca napokon odlaze od kuće, potaknite ih, a sebi priuštite sve što niste stigle. U vašem ormaru sada su decentnije i kvalitetne stvari, a u kutiji s nakitom nema mjesta za bižuteriju. Šezdesete i odlazak u mirovinu mogu biti stresni, no 'okrenete li pilu', shvatit ćete da je to vaše zlatno doba. Radite što hoćete, putujte, učite, čitajte i družite se. I, ne zaboravite, moda i u ovoj dobi ima svoje adute - budite elegantni i u decentnim kombinacijama, neka unuci budu ponosni na svoje bake.

Nikad nije kasno za učenje

Sedamdesete godine ne nazivaju se bez razloga zlatnim dobom života. Skupljena desetljeća donekle će vas usporiti, pa nećete imati brzinu kao nekad, no zato imate vremena. Poradite na svom zdravlju, redovito ga kontrolirajte, vježbajte primjereno svom zdravlju i kondiciji. Osjećate li se vitalno, zašto ne biste upisali tečaj informatike i dopisivali se s prijateljima diljem svijeta ili s unucima? Uredite obiteljske albume, to je posao koji svi žele obaviti, no nemaju vremena. Napokon imate vremena za putovanje, pa istražite povoljne ponude po agencijama. Na kraju krajeva, zašto ne biste s prijateljicom podijelili trošak krstarenja na koje ste cijeli život željeli otići, a niste stigli? Moda za vas, dakako, i dalje postoji. Dopustite li da je se tek sjećate, činite krivu stvar. Decentni kompleti i nježne umjerene boje i u ovoj dobi imaju svoje mjesto u ormaru. Uživajte u mirnim danima.

izvor: tportal.hr