Kako se rješiti neželjenih dlačica na tijelu

Trajno uklanjanje dlačica treba obavljati kod stručnog kozmetičara. To je skup i dugotrajan postupak. Kućne tretmane za uklanjanje dlačica potrebno je redovito ponavljati, piše savjetnica.com.

Brijanje To je vjerojatno najčešće upotrebljavan način za uklanjanje dlačica s nogu i ispod ruku, no dlačice brzo ponovno izrastu već nakon dva ili tri dana. Proizvodači britvica za brijanje proizvode i britvice za žene, obične sigurnosne britvice te britvice za električne aparate. Obje vrste britvica za muškarce puno su učinkovitije, ali mogu ogrepsti kožu tako da je povećana mogućnost infekcije kože. Sigurnosne britvice dobro uklanjaju dlačice, a britvice za jednokratnu uporabu nisu skupe. Nema potrebe upotrebljavati pjenu za brijanje, dovoljan je i običan sapun. Nasapunajte dio obrastao dlačicama i obrijte ih u smjeru suprotnom od njihovog rasta.

Depilacija Proizvodi za depilaciju dlačica razgrađuju dlačice tako da ih je potrebno samo sprati s tijela. Depilirani dijelovi kože ostaju glatki dva do tri dana. Postoje depilacijske kreme, losioni i aerosolne pjene, no one su dosta skuplje od britvica, znaju izazvati dosta nereda i za čitav postupak potrebno je više vremena nego za brijanje. Depilacijske proizvode upotrebljavajte na licu samo ako na omotu piše da je to sigurno. Slijedite upute proizvodača o primjeni proizvoda i najprije ga isprobajte na dijelu kože kako biste provjerili niste li alergični. Alkoholom očistite mali dio kože iza uha i nanesite malo kreme. Ostavite 48 sati i ako ne dođe do nadraženosti ili upale kože, možete je slobodno upotrijebiti.

Abrazivno skidanje dlačica Rukavice za uklanjanje dlačica, s finim abrazivnim slojem, mogu se upotrijebiti za uklanjanje kratkih dlačica koje se pojave na nogama nakon brijanja. Njima također možete skidati tanke dlačice ispod ruku. Nemojte ih upotrebljavati na drugim dijelovima tijela. Nakon brijanja nogu upotrijebite rukavice otprilike svaki drugi dan, i nježnim kružnim pokretima odstranite kratak izrast. Ne pokušavajte skidati duge dlačice jer će vas boljeti.

Depilacija voskom Velike dijelove obrasle dlačicama možete očupati zajedno s korijenom pomoću voska za depilaciju. Koža dulje vrijeme ostaje glatka nakon uklanjanja voskom. Topla, rastopljena smjesa pčelinjeg voska i smole lopaticom se razmaže na obrasli dio kože. Potrebno je kratko pričekati da se vosak stvrdne, a potom se naglo povuče zajedno s dlačicama. Dlačice moraj u biti najmanje 6 mm duge kako bi ovaj postupak bio učinkovit. Također postoji hladna depilacija voskom. U kozmetičkim salonima obično se upotrebljava depilacija voskom, no i sami možete kupiti potreban pribor kako biste to obavili kod kuće. Točno se pridržavajte uputa proizvodača.

Izbjeljivanje To je način kojim se prikrivaj u dlačice. Postupak je najučinkovitiji na izrastima mekanih, tamnih dlačica iznad gornje usne ili na nogama gdje izrast nije gust. Izbjeljivač dlačica na licu i tijelu možete kupiti u ljekarnama. Pažljivo slijedite upute proizvodača, a prije uporabe isprobaj te preparat na dijelu kože.