Je li vaša najbolja prijateljica zapravo čista prevara?

Je li vaša najbolja prijateljica zapravo čista prevara?

1. Ne veseli se vašim postignućima

Pravi prijatelji se raduju međusobnim uspjesima i ne preplavljuje ih osjećaj ljubomore, kada vide da nekome ide bolje u životu nego njima. Srećom, takve se stvari često ne mogu sakriti pa pratite njezine reakcije, kada joj javite neku uzbudljivu vijest.

2. Može pričati satima... o sebi

Vi ste uvijek tu za nju, no kada vama treba pomoć, ona nekako baš tada ima neodgodive obaveze, zbog kojih vam ne može biti utjeha. Jednom ili dva puta se dogodi, iako postoje i mobiteli, no sve više od toga nema veze s njezinim užurbanim rasporedom.

3. Neprestano preispituje vaše životne odabire

Od odjeće, poslovnih ideja, ukusa, stavova, partnera... Uvijek iskoristi priliku kako bi vam rekla da ona to tako ne bi napravila ili da se s nečim ne slaže, zbog čega vam ostavlja gorak okus u ustima. I ne, ona nije "jednostavno takva", već vas ona spušta.

4. Nikad vam ne govori što nije u redu

Ona će se na vas požaliti dečku, mami ili drugoj prijateljici, no nikada vam neće reći iskreno kada nešto nije u redu. Drugim riječima, tračat će vas drugima iza leđa, a onda će se praviti kao da ju ništa nije zasmetalo. Pravo prijateljstvo ne sadrži takve zakulisne igrice, u njemu se iskreno razgovara o svemu, koliko god se vi možda zavaravali.

5. Misli da je bolja od vas

Možda vam to nikada nije rekla, no ako obratite malo više pozornosti na njezino ponašanje, vidjet ćete male znakove, koji ukazuju da imate posla s baš jednom takvom. Jednostavno je: kada je u pitanju najbolja prijateljica, među vama ne postoje razlike te ste ovdje kako bi jedna drugu učinile boljom, a ne kako bi se natjecale.

Izvor: index.hr