Hercegovke i Bosanke najprivlačnije na svijetu

moda i ljepota, višenamjenski balzam, Savjet, Hidratacija usana, make-up, rumenilo, Njega kose, Zdravi nokti, Čarobno ulje, dermatolozi, zdrava koža, prehrana, beta-karoten, elastin, pušenje, vitamine A, Sunce i vjetar, Loša kozmetika, stres, detoksikacija, zdravlje, što treba znati, za njegu kože lica, omega 3, omega-6, orašasti plodovi, hidratantne kreme, hranjive maske, nos, velična, oblik nosa, karakter osobe., izgled, ljepota, ljepota kože, sex i ljepota, moda i ljepota, ljepota, žena, muškarac, hercegovke, bosanke, žene, žena, starost, mladost, vrućina, izgledati savršeno, zdravlje, zima, ljepota, mitovi, ulje, eterična ulja, bergamot, odbacivanje, beuty navika
Ovom titulom se mogu dičiti djevojke iz BiH, jer je istraživanje podijelilo veliki broj svjetskih internet portala.
"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju"

Portal je pripadnice ljepšeg pola podijelio na "veoma privlačne", "privlačne "normalno privlačne", "manje privlačne" i "neprivlačne".

Bosanskohercegovačke djevojke se nalaze u istom rangu s djevojkama iz Srbije, Makedonije i Albanije. Dok su djevojke iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore svrstane u nižu kategoriju.

Sarajka Aleksandra Kovčević, koja je BiH predstavljala na brojnim natjecanjima ljepote smatra da je ova titula opravdana, jer kako i sama potvrđuje, djevojke u BIH mnogo posvećuju pažnje svom izgledu.

"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju", rekla je Aleksandra.

Ovo istraživanje prokomentirala je i Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističkog udruženja BiH.

"Ljepota žena s prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama otpjevane i ‘kršne' Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH.Lijepo je da nas se neko sjetio i u tom istraživanju", rekla je za Glas Srpske.

Prema ovom istraživanju među veoma privlačnim ženama mogu se izdvojiti žene iz baltičkih zemalja Estonije i Letonije, a zatim iz Kolumbije i Argentine.

U skupinu manje privlačnih djevojaka spadaju ljepše polovine iz SAD-a kao i većina zapadnih zemalja.

U kategoriju neprivlačnih žena spadaju Iračanke i Avganistanke, te djevojke iz nekoliko afričkih zemalja.