Daniela Trbović: Oliver mi je bio velika potpora

Nakon dvomjesečnog bolovanja i oporavka od operativnog zahvata  u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode, Daniela Trbović vratila se na posao, piše Jutarnji list

- Počela sam raditi na neradni dan, Uskrsni ponedjeljak - kaže televizijska voditeljica koja se, priznaje, zaželjela posla, HTV-a i svojih kolega.

- Bolovanje sam otvorila 10. veljače, a ‘Najslabiju kariku’ počela sam snimati 6. travnja. Uspjela sam se odmoriti, ali i zamoriti od tolikog nerada. U početku mi je baš odgovaralo biti kod kuće i ništa ne raditi, ali posljednjih sam tjedana, kada se sa mojim zdravljem sve sredilo i kada je sve počelo dolaziti na svoje mjesto, sve češće gledala na kalendar priželjkujući da više svane taj 6. travnja. Definitivno sam se zaželjela moje ekipe, a da je neophodno vratiti se na posao shvatila sam i po tome što sam se zadnjih dana počela ponašati kao očajna kućanica.

Kako se to manifestiralo?
- U početku, odmah nakon operacije nisam izlazila jer nisam ni mogla. Cijelo sam vrijeme bila u kući, uglavnom u krevetu ili u naslonjaču. Život mi se tih nekoliko prvih tjedana sasvim promijenio. Iz najveće životne brzine i jurnjave preko noći sam ‘copnula’, suočila se s vlastitom nemoći i činjenicom da su mi svakodnevne želje poput šetnje u parku jače od mojih mogućnosti. Srećom, prilagodljiv sam tip, pa sam se nekako pomirila s tim da je to sad tako i da će proći.

Nedavno ste na svim novinskim naslovnicama završili zahvaljujući ljubavnoj vezi s redateljem Oliverom Frljićem. Kako ste se osjećali kada ste vidjeli da su novinari doznali za vašu romansu?
- Nisam ništa previše krila, ali neću ni otkrivati. Oliver i ja jesmo zajedno, lijepo nam je zajedno i to je stvarno sve što kanim reći za novine.

Jeste li očekivali da ćete skupa s Frljićem završiti na naslovnicama?
- Niti sam očekivala, niti to nisam očekivala. Shvaćam to kao vijest za jednokratnu upotrebu. Sad se ta vijest istutnjala, sad smo, pretpostavljam, mirni. Dovoljno sam dugo u poslu da znam da je taj silni interes za mojom osobom nastao samo zbog toga jer radim na televiziji. Da radim u banci ili da predajem u školi nikom ne bih bila zanimljiva. Da mi je neki veliki gušt izaći u novinama - nije. Ali, moram priznati da sam se nakon svih ovih godina na to već i navikla.

Klara Rožman / Jutarnji list