Crna lista: Ovo su pravi razlozi zbog kojih žene varaju

Možemo biti prevareni na razne načine, pa čak i one potpuno neočekivane. Magazin Woman's Health proveo je istraživanje te otkrio šta to žene zaista skrivaju, o čemu najčešće lažu i zašto varaju.

Tako je prema rezultatima istraživanja čak 58 posto žena prevarilo svoje partnere, a prevara je često bila uzrokovana popijenom čašicom više (27 posto žena).

No postavlja se i pitanje zašto žene zapravo varaju. Magazin Woman's Health kaže da su istraživanjem otkrivena tri glavna razloga zašto varaju pripadnice ljepšeg pola, a to su dosada, osjećaj nesigurnosti u vezi te prestanak zaljubljenosti u partnera. Istraživanje je pokazalo i da je 18 posto žena uhićeno u prevari, a četiri od devet žena smatraju da je prevaru bolje prešutjeti i praviti se kao da se nikada nije dogodila.

No ne varaju žene samo na ljubavnom planu. Tako ih je 67 posto priznalo da su varale na ispitu, a dvije od pet žena svom omiljenom frizeru prešućuju odlazak u neki drugi frizerski salon.

Nisu žene posve iskrene ni po pitanju dijete pa tako njih 37 posto svakodnevno vara i ne poštuje dijetni režim, a najčešće ga prekrše jedući 'zabranjenu' hranu poput sladoleda, pizze i prženih krompirića.

Čak 52 posto žena brine se i pita se vara li ih njihov partner, 73 posto žena smatra i da je slanje seksi poruka prevara, a njih 67 posto viđalo se s oženjenim muškarcem.

Tportal.hr