Borba protiv celulita: Što stvarno pomaže?

celulit, celulit, celulit, borba, dijeta, celulit, celulit, naslage, ljeto, pomoć
Iako postoje preparati koji pomažu u rješavanju celulita moramo se pomiriti s činjenicom da se protiv te 'ženske napasti' moramo boriti tijekom cijele godine.

Uz genetiku i hormonalne poremećaje krivci za nastanak celulita su slaba cirkulacija, pušenje, nepravilna prehrana, dehidracija i alkohol.

Celulit se javlja kod svih žena, a ne mogu ga izbjeći ni pripadnice ljepšeg spola koje vježbom održavaju dobar izgled. naslage masnog tkiva koje zovemo narančina kora nakupljaju se ispod kože, a manjak tjelesne aktivnosti pogoduje njihovom nastajanju. Najveći problem je slaba prokrvljenost dijela kože u kojem se nalazi celulit zbog čega su te naslage tvrdokorne i teško ih se riješiti.

Celulit je veliki problem kojeg se teško riješiti, a najbolji način je korištenje preparata koji potiču površinske i dubinske cirkulacije, vježbanje i kretanje, unos većih količina tekućine i to najbolje vode te masaža.

Ručna masaža može poboljšati cirkulacija za 60 posto, a razni tretmani mogu dodatno poboljšati cirkulaciju i uistinu pomoći u riješevanju narančine kore.

Nažalost ne postoji čudo koje će vam pomoći u rješavanju celulita, no sve navedeno uz prehranu bogatu vlaknima, program detoksikacije organizma, prestanak pušenja koje sužava krvne žile i izbjegavanje jakih začina pomoći će vam da stvari dovedete u red i osjećate se ugodno u kratkim hlačicama, mini suknji te novom bikiniju.

I ne zaboravite, protiv celulita se potrebno boriti tijekom cijele godine!

izvor: zadovoljna.hr