8 najčešćih grešaka koje radimo s donjim rubljem

donje rublje, žene, muškarci, donje rublje, seksi donje rublje, halteri, žene, gaćice, donje rublje, najčešće greške, donji veš, rublje, žensko rublje, donje rublje, žena, dojnje rublje, savjeti, tipovi žena
1. Nosite za broj premale gaćice
Ako u bilo kojoj situaciji ne smijete gledati na to da uđete u manji konfekcijski broj, onda je to kod kupnje gaćica. Štoviše, preporučljivo je nositi gaćice za broj veće od vašeg uobičajenog konfekcijskog broja. Premale, preuske ili nedovoljno komforne gaćice mogu vam se urezati u kožu te stvoriti osjećaj nelagode koji će vas pratiti kroz čitav dan. Također, nošenjem (pre)tijesnog donjeg rublja povećava se rizik od gljivičnih infekcija i upale mokraćnog mjehura.

2. Nosite krive gaćice uz određene odjevne kombinacije
Tange se možda čine kao najbolji izbor kada ne želite da vam se donje rublje ocrtava, ali i tu se može potkrasti greška. Na primjer, tange od čipke ocrtavat će se ispod uske haljine od laganog materijala. Bolji izbor u ovom slučaju bit će bokserice ili body bez rubova s malo dužim nogavicama. Uz suknju visokoga struka najbolje je nositi gaćice visokoga struka.

3. Kupujete donje rublje bez ravnih rubova
Kada birate donje rublje, prioritet bi vam trebalo biti rublje bez vidljivih rubova. Ako rubovi nisu ravni, naročito oni oko struka i stražnjice, gaćice će se neizbježno nabrati ispod odjeće te će biti vidljive, a mogu izazvati i iritacije.

4. Nosite mrežasto donje rublje ljeti
Možda vam se čini da je mrežasto donje rublje prozračnije, ali nije tako. Sintetički materijali poput poliestera zadržavaju toplinu, vlagu i bakterije što povećava rizik od upale mokraćnog mjehura i gljivičnih infekcija, a neizbježan je i osjećaj neugode tijekom čitavog dana. Ljeti je najbolje nositi prozračno donje rublje od prirodnih materijala poput pamuka koje će upiti vlagu te tako kožu održavati suhom. 

5. Nosite bijelo donje rublje ispod bijele odjeće
Zbog kontrasta boje donjeg rublja i vaše kože, bijeli veš bit će vidljiv kroz odjeću. Najbolji izbor bit će rublje boje kože, odnosno nijanse što sličnije vašoj puti koje će se "stopiti" s vašom bojom kože te tako biti nevidljivo.

6. Nosite svijetlo donje rublje ispod tamne odjeće
Znamo da će tamno donje rublje biti vidljivo ispod odjeće svijetle boje, ali isto tako se i svijetlo donje rublje može nazirati ispod tamne odjeće. Naročito ako se fotografirate s uključenim blicem. Zato, uz crnu haljinu nosite crno donje rublje.

7. Sušite donje rublje u sušilici
Kad god možete, izbjegnite donje rublje sušiti u sušilici jer će vrućina skratiti vijek trajanja veša, ponajprije će smanjiti rastezljivost rublja. To naročito vrijedi za osjetljive materijale poput svile, satena i čipke. Također, kada perete donje rublje od delikatnijih materijala stavite ga u zaštitnu mrežastu vrećicu i namjestite perilicu rublja na slabiju centrifugu. 

8. Štedite na donjem rublju
Primamljivo je uštedjeti novac na gaćicama i potrošiti više na novim štiklama jer ipak će cipele svi vidjeti. Međutim, uvijek imajte na umu da je donje rublje temelj vašeg čitavog izgleda. Pravo donje rublje doslovno će utjecati na to kako ćete izgledati i osjećati se tijekom svakoga dana. Zato ne štedite na ovom važnom dijelu vaše garderobe i birajte kvalitetno donje rublje koje je prije svega udobno.

zadovoljna.hr