6 tajni ljudi koji nikada ne kasne

trčanje, glazba, tajne, kašnjenje, ljudi, sat
...s nekim za kim vam je zapelo oko, točnost šalje snažnu poruku poštovanja, zrelosti i pristojnosti. Neki od nas, međutim, jednostavno ne mogu doći tamo kuda bi morali na vrijeme. I premda je vama lako stalno pisati SMS-ove s porukom "Kasnit ću!!!" ili nečim sličnim, to ne rješava problem. Dakle, nemojte odustati od točnosti. Postoje jednostavni trikovi kako uvijek doći na vrijeme: mentalni rokovi, alarmi, a i prijatelji nam mogu pomoći da budemo točniji, piše žena.hr.


Resetirajte satove - i vjerujte im.
Ako uvijek kasnite 10 minuta, učinite očito: pomaknite satove unaprijed, tako ćete misliti da je kasnije nego što je i bit ćete točni prema svim drugim satovima. Ali morate biti detaljni, reprogramirajte su elektroniku. U početku ćete biti svjesni toga da imate još 10 minuta "fore" no s vremenom ćete zaboraviti na to. Možete i napraviti trik - svaki sat u kući namjestite drugačije s razlikom od minute ili dvije. Tako nećete znati koliko je sati točno, počet ćete više pažnje posvećivati tome koliko je zapravo sati i biti točniji.

Konsolidirajte kalendare
Ako imate jedan rokovnik ili kalendar za rad, jedan za osobne stvari, i jedan za svoju obitelj - spojite ih u jedan pa ćete moći vidjeti sve svoje obaveze odjednom. Tada nećete imati neočekivane "duple bukiranosti" ili previše natiskane obaveze, a da ne pričamo koliko će manje biti svađa unutar obitelji jer ste ih obećali voditi u kino, a u stvari imate poslovnu obavezu.

Planirajte "nevidljive" stvari
Mi često preskačemo u rasporedu sitnice, a to može dovesti do kašnjenja. Pokušajte svoj dnevni red prilagoditi. Napišite današnje obveze, ostavljajući prazne retke između njih - na primjer: "Točno u podne: ručak s Lucijom" (četiri praznih linija). "13:30: sastanak s Markom" Na prazne retke, napišite pripreme i vrijeme koje vam je potrebno da dođete onamo: putovanja trebat će vam, rad unatrag od imenovanja kasnije: Moram se pripremiti za sastanak u 13:30 - za pregledavanje potrebnih papira prije sastanka treba mi 15 min, što znači da moram stići do 13:15. "Ručak" je udaljen 10 minuta od posla, znači iz restorana moram krenuti u 13:05.

Ovo se čini kao puno posla, no niti ne morate sve ovo pisati, glavno je da počnete voditi računa o svim tim sitnicama koje obično previdite, a itekako vam oduzimaju vrijeme - pakiranje stvari, čišćenje auta od snijega, gužva na cesti...

Unaprijed se pripremite
Ako imate rano ujutro sastanak, pripremite se za njega večer prije. Moja prijateljica Monika nikad ne zna što bi obukla, no navikla se odabrati i pripremiti odjeću večer ranije.

Nagradite se
Planirajte doći ranije. A ako uspijete nagradite se nečim u čemu uživate - ukusnim pićem, komadom kolača ili igranjem na mobitel (ima nas i ovisnih o tome). Nagrada ne samo da motivira, već ćete imati i što raditi ako vam neočekivani kaos ugrozi putne planove.

Neka vam prijatelji pomognu
Za vaše najvažnije sastanke (kao što je razgovor za posao), zamolite prijatelja za pomoć prijatelja. Neka vas nazove dovoljno rano kako biste se stigli spremiti i neka vam kaže što morate napraviti kada. Predajte svoju slobodnu volju odgovornom prijatelju, i možda ćete konačno stići na sastanak na vrijeme.

Ovi savjeti ne garantiraju da ćete uvijek stići na vrijeme, ali oni su početak. Ako ste pokušali sve i ništa ne pomaže, bilo bi vrijeme da se pozornost skrenute na razvijanje sposobnosti smišljanja savršene taktične i uvjerljive isprike.