6 stvari koje morate znati prije brijanja bikini zone

bikini zona, brijanje, stvari, što treba znati, depilacija, bikini zona, savjeti, korisni savjeti

1. Izbor britvice je važan

Pobrinite se da su oštrice na vašoj britvici nove oštre i mijenjajte ih najmanje jednom mjesečno. „Tupe oštrice oštećuju kožu i uzrokuju iritaciju kao i širenje bakterija. Za najbolje rezultate, koristite britvicu s fleksibilnom glavom.


2. Dobar timing je sve

S brijanjem nemojte započeti u trenutku kad zakoračite u kadu ili tuš. Brijanje ostavite za kraj. Tada je koža najmekša, kao i dlačice. Toplina pare otvara folikule čineći dlačice puno manje otpornima na oštrice.


3. Razmazite svoju bikini zonu

Kako bi spriječili urasle dlake ili iritaciju kože, pripremite svoju kožu prije brijanja. Na bikini zonu nanesite piling, a zatim utrljajte kremasti losion za tuširanje. Isperite, a onda nanesite regenerator za kosu kako bi omekšali dlačice prije brijanja. Ako su vaše dlačice dovoljno dugačke, starom četkicom za zube počešljajte dlačice u smjeru rasta kako bi folikule ostavili čistima i spriječili urastanje dlačica.


4. Stvorite barijeru

Nanesite hidratantnu kremu ili ulje za brijanje ili utrljajte regenerator za kosu - bitno je da nanesete nešto! Ključ je u dobroj lubrikaciji koja će žiletu omogućiti da klizi niz kožu.


5. Odredite smjer kretanja

Vrlo je bitno i kako ćete se brijati. Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih škaricama kako ne biste začepili britvicu. Brijanje suprotno smjeru rasta dlačica imat će glađi rezultat, no patite li od jako osjetljive kože, savjetujemo vam da se držite smjera rasta dlačica.


6. Na kraju...

Čestitamo! Najgore je prošlo, ali još uvijek niste gotovi. Odmah nakon brijanja, nanesite losion za tijelo bez boje i parfema, a na eventualne porezotine nanesite antiseptik. Patite li od jake iritacije, krema s 1% hidrokortizona umirit će vašu osjetljivu kožu.

Izvor: cosmopolitan.hr