10 situacija kada zbilja mrzimo muškarce

Ponekad se zbilja čini da su muškarci i žene došli s drugih planeta. Ne možemo razumijeti jedni druge, ne možemo komunicirati kako spada, jedni drugima idemo neopisivo na živce, a opet ne možemo nikako jedni bez drugih. Budimo realni, svijet bez muškaraca baš i ne bi bio lijepo mjesto, ipak postoje situacije kada bismo ih rado napucali na neku drugu planetu.

Nejavljanje - Iako je večeras vaša noć, dogovorili ste romantičnu večer s gledanjem filmova, uredili ste se i otvorili bocu finog vina, a on je odjednom javio kako je dogovorio izlazak s prijateljima. Sasvim je jasno da ćete apsolutno poluditi i vjerojatno mu poklopiti slušalicu. Da stvar bude još gora cijelu večer mu je mobitel isključen ili se ne javlja. Nije se sjetio niti jednom nazvati, a vama su živci odavno nestali. Najbolje rješenje za ovakvu situaciju je razgovor. Razgovor o tome kako se ovo nije dogodilo samo jedanput i da tome zaista mora doći kraj. Ukoliko on ne razumije vašu brigu, zašto biste vi gubili živce na njegov noćni nestanak sa svijeta.

Neslušanje - Imali ste naporan dan na poslu i jedva čekate da dođete doma i olakšate dušu svojoj boljoj polovici. Započnete s pričom i nakon nekog vremena shvatite da vas uopće ne sluša, već budnim okom prati događanja na TV-u i na sve što kažete samo tiho promrmlja 'mhm''. Ukoliko to često radi, vrijeme je da ozbiljno porazgovarate o tome problemu. Partneri moraju imati razumijevanja jedno za drugo kada im je to potrebno. Nemojte odmah dići paniku ako je ovo prvi puta. Recite mu kako vam je bitno da vas netko sasluša u tom trenutku i kako se nadate da će vam idući put posvetiti više pažnje.

Neurednost - Ostavljanje podignute daske na WC-u, ostavljanje bokserica na podu kupaonice ili ostavljanje prljavih čaša i tanjura po stanu samo su neke od stvari koje nam mogu dignuti živce. Naime, oni su navikli na činjenicu da im je sve lijepo izlistano u ormaru iz ranijih dana kako im je i mama sve slagala. Misle kako se friško oprane i ispeglane čarape i donje rublje magično sami poslože po ladicama. Ako vi imate ovakav primjerak muškarca - bit će potrebno puno truda da ga naučite neke stvari, no i to je moguće - važno je samo da tome pristupite smireno i bez previše vike.

Pretjeran seks - ili seks u krivo vrijeme. Kada dođemo premoreni s puta ili nakon dvije smjene jedva čekamo da legnemo u krevet on se sjeti da bi baš tada bilo odlično vrijeme za vođenje ljubavi. Nije čak ni da vam se ne da, nego jednostavno ne možete gledati, i na pola budnog oka ga pokušavate odbiti ali njega to apsolutno ne sprječava da, i oprostite na izrazu, 'vam ga metne'. Njima nikada nije dosta i u svakoj situaciji spremni su na seks.

Vokabularne (ne)sposobnosti - Prostote, ružne riječi, psovanje i poneko izravno vrijeđanje (pogotovo u vrijeme nekog od nogometnih prvenstava) za njih su sasvim normalne stvari. No najviše od svega ne volimo kada se prisjećaju ''dobrih starih dana'' kada je bio s prijateljima na moru i upoznao tako dobru... Talijanku. I bez upola srama nam ispriča o njenim tjelesnim proporcijama i koristi se izrazima koji ne zavrjeđuju ništa drugo nego jednu veliku pljusku od vas. No, s obzirom da smo i dalje dame, nećemo to učiniti već ćemo okrenuti temu na ''sjećam se ja kada smo Ljubica i ja bile na Hvaru i upoznale Armanda, instruktora ronjenja''...

Ljubomora - Ne mislimo sada na opsesivnu ljubomoru, no kada se okrene za drugom ženom ili prokomentira nešto što nam ne sjedne najbolje, ne gine mu cjelodnevna ljutnja s naše strane. Ovdje ne možemo baš previše toga učiniti. Muškarci su lovci i koliko god se mi ljutile jedino što ćemo uspjeti poduzeti u vezi ovoga je da i dalje gledaju, ali nam više ništa ne kažu.

Čoporativno druženje - Normalno da ćemo ga pustiti da se vidi s društvom iz srednje škole, fakulteta ili mlađih dana. Čak štoviše, nekada nam odgovara kada izađu van i ispušu svoje muške mozgove na pivi u prvoj birtiji ili čemu već. No kada dogovor padne da ovu subotu provedu kod vas u stanu odmah vam mrak padne na oči. Dernjava, glasan smijeh, glasna muzika, čikovi u vazi i razbijeno novo porculansko posuđe od tete Vesne iz Njemačke dovoljno je da počnete pucati. On se zabavlja, a vi trčite po stanu i brišete nečije proliveno pivo ili vino. Ne živcirajte se, jednostavno izađite van na žensku večer, a sutradan ga natjerajte da počisti sve što je s momcima uradio večer prije. Čisto sumnjamo da će nakon pola dana čišćenja ubrzo htjeti ponoviti okupljanje ove vrste u vlastitom stanu.

Zapažanje - Proveli ste 3 sata kod frizerke kako bi vam posvjetlila pramenove za dvije nijanse i napravila stepenaste šiške kao na slici koju ste donijeli, i kada ste se tu večer našli s njim, naravno da nije primijetio. Kada ste mu natuknuli da ste bili kod frizera, i kada je shvatio da ste se ošišali, sve što je u stanju izgovoriti je najčešće: ''Gle, stvarno!'' , i to naravno nije popraćeno komplimentom, niti kritikom. Za njih promjene nisu dobre, niti loše, već činjenične.

Draga, gdje su mi ključevi? - Sve što izgube - mi trebamo znati gdje je. O.K., nekad kada nas uhvati euforija čišćenja posložimo sve kao knjižnicu, no i kada zaista nismo dirali neke njegove stvari, on uvijek misli da mi znamo gdje su. Ključevi, mobitel, novčanik, pa čak i laptop neizbježni su nestanci svakog jutra. Na kraju ih ipak mi nađemo, ali samo zato jer ne želimo da ih počne tražiti u ormaru s posloženom posteljinom.

Kultura - Većina ih je dosta kulturna, no svaki od njih ima barem jednu nekulturnu mušku manu kojoj je dosljedan. Pritom mislimo na pljuvanje po kolniku, podrigivanje, puhanje nosa na poseban način, prdenje itd. Neki od njih čak imaju i posebne rituale mučenja kada ispuste neki od svojih zvukova i zarobe nas da i mi uživamo u njihovom događaju.


Koliko god muškarci bili neuredni, nepromišljeni, nekad nekulturni ili prosti ipak je to sve dio veze i ljubavi. Da nisu takvi, ne bismo im se smijali, ne bismo imali o čemu pričati i jednostavno bi nam bilo dosadno. I mi njih živciramo odlascima u šoping, dvosatnim dilemama oko laka za nokte i pretjeranom urednošću, no što je tu je. Takve smo, i takvi su oni. Zato ih i volimo.

izvor: žena.hr