Želite li znati kako završava Šeherezadina '1001 noć'?

Šeherezada započinje novi život. Zapošljava se u uredu starijeg, razvedenog muškarca Engina i počinje s njim novu vezu. Naposljetku, Engin joj nudi i brak koji ona prihvaća, iako voli Onura. No, pojavljuje se i Enginova bivša žena Bejza, koja je uznemirena zbog Šeherezade. Onur s malim Kanom dolazi kod Šeherezade i Engina. Šeherezada je u neprilici jer uviđa koliko Kanu nedostaje Onur. Onur se prestao nadati Šeherezadi i povjerava se Benu, koja je podnijela zahtjev za razvod braka od Kerema. Govori mu da je odustao od svoje ljubavi.

Šeherezada i Engin su kod matičara. Mali Kan bježi sa svadbe, dolazi taksijem kod Onura i moli ga da spriječi vjenčanje. Onur u pratnji djece, kćerke Nilifer i s malim Kanom, dolazi na Šeherezadinu svadbu. U trenutku kada Šeherezadu matičar upita uzima li Engina za muža, mali Kan je zove.

Ona se okreće, gleda ga i ustaje sa stolice. Na licu joj se vidi kako se lomi. I Enginu je jasno da ona nije njegova: Idi, oni su tvoja prava obitelj. Šeherezada kreće prema Onuru, grle se, plaču i ljube se, okruženi sretnom djecom...

Počelo je s plaćenim seksom i Šeherezadinom ‘crnom noći’
Podsjetnik za one koji su tek sad počeli gledati seriju: kako je rođena epska ljubav koja nas je prikovala za TV

Šeherezada Evliyaoglu mlada je, lijepa i talentirana arhitektica, a odnedavno radi u građevinskoj kompaniji Binyapi koju vode Onur Aksal i Kerem Inceoglu. Njezin voljeni suprug Ahmet poginuo prije četiri godine u prometnoj nesreći, a ona je ostala sama sa sinčićem Kanom koji boluje od leukemije. Kanu je sada pet godina i nužno mu je presađivanje koštane srži. Liječnici pronalaze idealnu donatoricu i predlažu hitnu operaciju koja bi koštala 200.000 dolara.

Opsjednuti Onur

Šeherezada se za pomoć obraća imućnoj obitelji svoga pokojnoga muža, no svekar Burhan Evliyaoglu prezrivo odbija njezinu molbu. Ona se zatim obraća za pomoć svome šefu Onuru Aksalu, ali ne navodi razlog zbog čega joj treba toliki novac. Onur pristaje dati novac, ali uz uvjet da Šeherezada provede jednu noć s njim. Šeherezada prihvaća Onurovu ponudu.

No, zajednička noć izmijenit će njihove živote jer će Onur postati opsjednut Šeherezadom, u koju se zaljubio i njegov prijatelj Kerem. U Kerema je, pak, zaljubljena Benu Ataman, također arhitektica u Binyapiju i Šeherezadina najbolja prijateljica.

Nakon uspješnog liječničkog zahvata mali Kan se uspješno oporavlja, a Šeherezadi se priklanja njezina svekrva Nadida, dok svekra Burhana počinje mučiti nečista savjest.

Uzaludan bijeg

No, Nadida i Burhan zaokupljeni su i problemima drugog sina Alija Kemala koji s obitelji živi u roditeljskoj kući. Ali Kemalova supruga Fusun rađa njihovu treću kćer, a nakon postporođajne depresije spozna da njezin muž ima ljubavnicu Džansel. Nakon žestoke svađe, Ali Kemal napušta obitelj i seli se ljubavnici. Ipak, nakon diplomatske misije njegove majke Nadide, koja posjećuje Džansel, Ali Kemal se pokunjen vraća u obiteljski dom. Onur saznaje da je Šeherezada samohrana majka i da je s njim spavala kako bi spasila život sinu. Moli Šeherezadu za oprost i nudi joj brak, no ona ne može lako zaboraviti poniženje. No, ludo zaljubljeni Onur polako osvaja Šeherezadu. Kad uvidi da Šeherezada voli Onura, Kerem se zbliži s Benu. Ipak, nije sve idilično. Onurov plan da se oženi Šeherezadom kvari njegova posesivna majka Peride. Šeherezada daje otkaz u Binyapiju i bježi od Onura jer ne želi drugi put biti nevoljena snaha. Ipak, uporni Onur i ovaj put naći će put do Šeherezade koja se, nakon kratkog rada u jednom arhitektonskom uredu, vraća u Binyapi. U posjet Peride dolazi Onurova teta iz Pariza koja želi upoznati Šeherezadu. Peride naposljektu odluči prirediti večeru za buduću snahu, no te večeri Šeherezadi na vrata pozvoni susjed nasilnik kojeg je prijavila policiji jer je tukao svoju mladu ženu...

izvor: jutarnji list