Želite da vaša veza na daljinu uspije? Evo kako!

U ovakvoj vezi voljena osoba će vam nedostajati najveći dio vremena. Naravno, to ima svoje prednosti jer se jako zaželite svog dečka/cure i kad se vidite to je vrlo intenzivno, ali puno češće će vas živcirati to što se ne možete često viđati kao ostali parovi, piše tportal.hr.

S druge strane, postoji i jedna prednost veza na daljinu - budući da je voljena osoba daleko i rijetko se viđate, nećete primijetiti, ili ćete ih primijetiti u puno manjoj mjeri - neke njene sitne mane i iritirajuće navike koje bi mnogo više došle do izražaja da se češće viđate.

Ipak, uz današnje tehnološke inovacije poput SMS-a, Skypea, g-talka ili Facebooka, možemo lakše i brže komunicirati, pa je i održavanje veze na daljinu postalo puno jednostavnije.

Kako bi veza na daljinu preživjela sve prepreke, potrebno je od samog početka definirati odnos i pravila igre, a iskrenost je ovdje od velike važnosti.

Vjerojatno najveći problem u vezi na daljinu je povjerenje i zbog toga takav tip veze nije za osobu koja nema samopouzdanja i koja ne može vjerovati svom dečku/curi. Naravno, nemoguće je znati u svakom trenutku što netko radi (čak i ako živite u istom mjestu!), no ako netko živi u drugom gradu ili zemlji, ostaje vam samo da toj osobi vjerujete.

Korisni savjeti:

1. Nemojte se samo ograničiti na razgovore putem mobitela, slanje poruka ili e-mailova. Vizualna je komponenta također vrlo bitna kako biste osjetili povezanost. Besplatno možete video komunicirati putem Skypea (ili g-talka), a vrlo jednostavno se aktivira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Budući da ste razdvojeni kilometrima daleko, svako jutro pošaljite neku simpatičnu poruku poput: 'Dobro jutro. Ustaj, uspavana ljepotice/ljepotane! Probudio/la sam se i upravo mislim na tebe'. Ovo će zasigurno izmamiti osmijeh tvog dragog ili drage. Ima li ljepšeg početka dana?

3. Nemojte osjećati pritisak da isplanirate zajedničko vrijeme do najsitnijih detalja. OK, jasno nam je želite iskoristiti svaki trenutak s dragom osobom, no dogovorite okvirno šetnju, posjet izložbi ili kino, nemojte se opterećivati s previše planova. Neka ostane prostora i za malo spontanosti.

4. Prokomentirajte omiljenu epizodu serije ili TV show koji oboje ne propuštate nakon što pogledate. I to, iako zvuči pomalo čudno, može pomoći osjećaju bliskosti iako niste fizički zajedno.

5. Radite na samopouzdanju i oduprite se porivu da ga/nju uhodite, kontrolirate ili provjeravate.

Vrijedi li pokušati ostati u ovakvom odnosu koji zahtijeva veliku snagu, puno strpljenja, razumijevanja, ljubavi i tolerancije, trebaju odlučiti oba partnera, no ako je to zbilja prava ljubav, veze na daljinu nisu nemoguće.