Znate li izabrati najbolju četkicu za svoje zube?

Važno je da su vlakna na četkici pravilno postavljena: kratka i umjereno čvrsta u sredini, a malo duža i mekša sa strane, tako da nježno masiraju zubno meso i zavlače se u uske prostore među zubima. Ima li četkica držak koji ne klizi u ruci, tada je možete držati u pravilnom položaju.

Osjetljivo zubno meso

Da se osjetljivo zubno meso ne bi ozlijedilo, zacrvenjelo ili oteklo, zube treba četkati umjerenom snagom. Stomatolozi preporučuju mekane četkice, s vlaknima izrezanim u obliku slova V.

Na putu ili u uredu

Izuzetno su praktične sklopive četkice, koje stanu u torbicu. Imate li pri ruci ovakvu četkicu, moći ćete lako oprati zube na putovanju ili na poslu. Ne zauzima puno mjesta, može se nositi čak i u džepu, a zube možete oprati nakon jela u uredu ili restoranu.

Električna četkica

Nije ništa učinkovitija od obične četkice koja se pravilno koristi. Ipak, može biti praktična onima kojima se stalno žuri ili nespretnima, koji ne uspijevaju pravilno držati četkicu. Ako vas privlači električna četkica, odaberite onu koja ima najveći broj okretaja i kružno se kreće. Dovoljno je dvije minute sporo pomicati četkicu po zubima i obuhvatiti sve zube dok ne postanu savršeno čisti.

izvor: ordinacija.hr