Žene se boje muških ginekologa - s njima ne mogu otvoreno razgovarati

ginekolog, fotografije, Njemačka, ginekolog, žene, izbor, silovanje, bolnica, kina, liječnik
straživanjem, iza kojeg stoji University of Chicago Medical Center, željelo se otkriti razgovaraju li ginekolozi sa svojim pacijenticama o seksu te na koji način.

Rezultati su bili razočaravajući: od oko tisuću ispitanih ginekologa, samo je njih 63 posto reklo da razgovara s pacijenticama o njihovom seksualnom životu!

Oko 40 posto ginekologa je pitalo pacijentice imaju li problema u seksualnim odnosima, a 28 posto ih se zainteresiralo za seksualnu orijentaciju.

Zanimljivo je kako je tek 13 posto ginekologa u razgovorima spomenulo problem seksualnog zadovoljavanja. Također, četvrtina ispitanih doktora priznala je da s nekom vrstom negodovanja gleda na seksualne aktivnosti svojih pacijentica.

Mlađi ginekolozi i ginekologinje pokazali su se otvorenijim u ovom segmentu. Naime, među ginekologinjama 73 posto njih razgovara o seksualnim aktivnostima sa svojim pacijenticama, dok se kod ginekologa ta brojka penje na 54 posto.

Ginekologinje i mlađi ginekolozi lakše postavljaju i pitanje seksualne orijentacije ili identiteta, a to je zasigurno i jedan od razloga zašto većina žena preferira ginekologinje, što je pokazalo drugo istraživanje: 83 posto pacijentica bira doktorice ispred doktora.

Žene koje nisu u vezi ili u braku radije posjećuju ginekologinje zbog straha od osuđivanja njihova seksualnog života izvan stabilnog partnerskog odnosa od strane muških ginekologa. Ipak, ni to ne bi trebao biti problem, s obzirom da žene u SAD-u čine dvije trećine od ukupnog broja ginekologa.

Izvor: javno.hr