Želite li ostati zdravi i vitalni, svakodnevno jedite orašaste plodove

 Želite li ostati zdravi i vitalni, svakodnevno jedite orašaste plodove
Orašasti plodovi puni su vlakana, proteina i antioksidanata pa ako niste na njih alergični trebali biste ih uvrstiti u svoju prehranu. Naravno, u umjerenoj količini jer su kalorični.

Orašasti plodovi pomažu u mršavljenju, snižavaju razinu lošeg kolesterola, smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, smanjuju upale u tijelu i idealni su namirnica za početak dana ili kao međuobrok. Ove orašaste plodove trebali biste uvrstiti u svoju prehranu.
Indijski oraščići

Indijski su oraščići puni antioksidanata, vitamina E, K, B6 i minerala bakra, magnezija, željeza, cinka, fosfora i selena koji u kombinaciji s vitaminom E štiti stanice od oksidativnog stresa. Magnezij iz indijskih oraščića pomaže kod migrena, poboljšava mentalne sposobnosti i čuva srce.

Bademi

Bademi su bogati vlaknima, kalcijem, riboflavinom (poznatim i pod nazivom vitamin B2) koji je važan za proizvodnju krvi. Također obiluje aminokiselinama koje su sjajan izvor antioksidansa i štite tijelo od slobodnih radikala. Bademi su i dobar izvor vitamina E koji čuva stanice od propadanja.

Kikiriki

Kada je riječ o svakodnevnoj konzumaciji kikirikija, podrazumijeva se da ćemo jesti kikiriki koji nije pržen i zasoljen. Kikiriki je pun magnezija, bakra, kalija, niacina (vitamin B3) i vitamina E. Kikiriki pomaže u očuvanju zdravlja srca i krvnih žila.

Pistacija

Pistacije pomažu držati dijabetes pod kontrolom i povećati apsoprciju željeza. Bogate su bakrom, vlaknima, vitaminom B6, antioksidansima i kalijem.

Pinjoli

Ako volite pesto genovese, onda volite i pinjole. Jestive sjemenke bora pravii su dar iz prirode. Aromatični i nutritivno bogati. Obiluju željezom i magnezijem te čuvaju srce i krvne žile. Smanjuju apetit i tako pomažu kod mršavljenja.