Želite li izbjeći ozbiljne probleme ne dirajte stidne dlake

stidne dlačice, depilacija, bikini zona, bikini, depilacija, bikini zona, mit, mitovi, stidne dlačice, depilacija, intimna zona, savjeti, ginekolog, situacija, Ozlijediti, intimna zona, brazilka , intimna frizura, Savjet, kozmetičarka
'Žene ne razumiju rizike brijanja stidnih dlačica, jer je brijanje dlaka s ostalih dijelova tijela bezopasno je i ne prijeti narušavanju zdravlja', kaže Andrea DeMaria voditeljica istraživanja objavljenog u časopisu American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Studija je pokazala kako 87 posto žena uređuje intimnu frizuru, a 90 posto njih to čini britvicom.

No, genitalna koža je izuzetno osjetljiva i to puno više nego, recimo, koža na nogama. Stoga brijanje može stvoriti sitne ozljede koje nisu nužno vidljive. To bi moglo objasniti zašto je 60 posto žena izjavilo kako je doživjelo neugodnu nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najčešće je riječ o abrazijama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.

Da, ozljeda su male, ali nisu bezazlena. Koža ispod struka prepuna je znojnih žlijezda, to znači da je to područja vlažno i uglavnom mračno. Savršeno okruženje za rast bakterija, osobito ako na koži imate male porezotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, stoga je mogućnost infekcija iznimno velika.

Mogu se pojaviti spolno prenosive bolesti kao što su herpes i HPV jer stidne dlake dlake su u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Net.hr