Zašto je dobro jesti čokoladu?

Zašto je dobro jesti čokoladu?
Zar čokolada ne deblja i začepljuje krvne žile? - Recite zbogom grižnji savjesti što ste ponovno pojeli pokoju kockicu čokolade jer vaša najdraža slastica je zdrava.

Bogata hranjivim sastojcima
Antioksidanti, željezo i cink - kakao ih je bogat. Čak i vitamin C se nalazi u sastojcima čokolade. Antioksidanti usporavaju proces starenja, cink je važan za dobar vid, a ujedno jača kosti, mišiće, kosu i nokte.

Minerali
Svaki komad crne čokolade našem organizmu pruža potrebne minerale, poput magnezija, koji se ubraja u temeljne sastojke. Sastojci crne čokolade pozitivno djeluju na aktivnosti mozga, jačaju srce i kosti, a ujedno imaju pozitivan učinak na mišiće.

Dobro raspoloženje
Već od prije je poznato kako čokolada podiže naše raspoloženje. No, nije serotonin odgovoran za poboljšanje raspoloženja. Čokolada uistinu podiže razinu serotonina, no on sam nije sadržan u njenom sastavu. Razlog našeg osmijeha leži zapravo u dopaminu. Naime, ako osoba jede nešto što voli, organizam sam luči ovaj hormon. Ne samo da najdražom slasticom podižemo raspoloženje, nego smanjujemo posljedice stresa i ujedno podižući razinu energije.

Srce voli čokoladu
Popularna čokolada sadrži flavonoide koji jačaju krvne žile i smanjuju rizik stvaranja krvnih ugrušaka. Ovo su dokazale brojne međunarodne studije.

Što još čekate?! Trk po čokoladu! Razloga imate i više nego dovoljno.
Budi.in