Zarađivao 30.000 eura na noć, a onda je shvatio da si je uništio život

Zarađivao 30.000 eura na noć, a onda je shvatio da si je uništio život
Sav džeparac trošio sam na to i kad bih dobio veći iznos živio bih nekoliko dana kao kralj, a onda opet ispočetka", ispričao je 26-godišnji mladić iz Karlovca koji je 13 godina proveo trošeći i svoj i tuđi novac na kocku, te si potpuno uništio život.

Mjesto u stambenoj zajednici Udruge za borbu protiv ovisnosti "Ne-ovisnost" čeka 26-godišnjeg Karlovčanina koji već 15 mjeseci provodi u terapijskoj zajednici u Vrbici.

Kovanica od pet kuna koju je izvukao iz džepa još kao 13-godišnjak odredila je do danas njegov život koji želi iz temelja promijeniti, piše Glas Slavonije.
Živio kao kralj par dana, a onda ispočetka

"Godine 1999. ubacio sam je u poker-aparat i dobio 300 kuna. To nije bilo ništa spram iznosa od 30.000 eura koje sam u samo jednoj noći znao zarađivati što na poker-aparatima, a što na ruletima. Sav džeparac trošio sam na to i kad bih dobio veći iznos, živio bih nekoliko dana kao kralj, a onda opet ispočetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao sam veliku podršku prijatelja i sam sebi bio bih jako važan kad bih dobio velik novac koji sam trošio isključivo i samo za luksuz. Nisam ni pomišljao da bih pomogao svojoj obitelji, točnije majci, koja me naposljetku izvukla iz toga pakla", sipričao je 26-godiđšnjak koji ne krije da je pokušao liječenje u nekoliko ustanova, no u to je vrijeme dobivao velike količine tableta na koje se "navukao", a istovremeno nije si mogao ni htio priznati da je ovisan o kocki.
‘Iscijedio' majku do posljednje kapi

Kaže kako su u to vrijeme otvorene i brojne kladionice, ali onamo nije često zalazio. No u kockarnicama je zarađivao nezamislive svote novca, a istovremeno je, kaže, "iscijedio" majku do posljednje kapi.

"Imam imućnu obitelj i nije mi bio problem neprimjetno uzeti novac, bez kojeg sam bio bolesna osoba. Da sam doista bolestan shvatio sam 4. prosinca 2012. godine kad sam došao u Vrbicu. Nisam se odmah privikao jer sam živio brzo, a ovo je nešto sasvim drugo. Ovdje dijelim sudbinu s nekolicinom drugih koji su u sličnoj situaciji kao ja, a potom dolazim u Osijek, gdje ću u stambenoj zajednici sebe još jednom testirati i vidjeti gdje sam", ispričao je te dodao kako mu je otac također bio ovisnik o kocki, pa je majka bila šokirana kad je shvatila da je sin u istom problemu.
Vjeruje da može

Karlovčanin vjeruje da će nakon izlaska iz Udruge uspjeti nastaviti sa običnim životom, kakvog bi imao da nije, kaže, kobne kovanice od pet kuna, ali i vlastite slabosti. Da mogućnosti za kvalitetan život ima pokazuje i činjenica da ga je kontaktirala bivša šefica i rekla mu da se, nakon završene terapije, može vratiti na svoje staro radno mjesto. To je, priznaje, svjetlo na kraju tunela u kojem je proveo posljednjih 13 godina.

Net.hr