Za pušače i bivše pušače: 5 namirnica koje čiste tijelo od nikotina

pušenje, prestanak pušenja, oznake na duhanskim proizvodim, Europski parlament u Briselu, glavni uzrok smrti, Američki trgovački lanac CVS, Barack Obama, Boston, lanac ljekarni, Wal-Mart Stores Inc, cigarete, pušenje, e-cigareta, posudice za parenje, BIH, cigarete, poskupljenje, pušenje, starenje, navike, pušenje, Pušenje je porok, prestanak pušenja, pušenje, cigarete, pušenje, zabranjeno pušenje, pušači, BIH, pušači, nepušači, čišćenje
1. Zeleni čaj i vitaminska voda
Pušenjem tijelo gubi prijeko potrebnu tekućinu te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tijela i pomažete tijelu da se očisti. Isprobajte recept za domaću vitaminsku vodu.
"Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tijela i pomažete tijelu da se očisti"

2. Kivi i limun
Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade od iscijeđenog soka limuna. Isprobajte i napitak od đumbira i limuna koji potiče mršavljenje.

3. Špinat i brokula
Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Osim u obliku tablta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u špinatu. Brokula je prepuna vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

4. Svježa mrkva
Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

5. Sok od naranče
Ovaj osvježavajući napitak hidratizira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije naranče, dodajte malo vode i popijte između obroka. 

zadovoljna.hr