Za mladoliku i zdravu vaginu - pridržavajte se ovih 8 stvari

Za mladoliku i zdravu vaginu - pridržavajte se ovih 8 stvari
Nema razloga da ova tema ikome bude neugodna. Vagina je dio tijela i, jednako kao i drugi dijelovi, zahtijeva brigu i pažnju da bi bila lijepa i zdrava. Ovi savjeti će vam pomoći da smanjite rizik od vaginalnih infekcija, ali i neugodnih mirisa.

Ovo je 8 načina kako da vam vagina bude mladolika i zdrava:

Ne uklanjajte pubične dlake

One zaustavljaju znoj kako ne bi ušao u vaginu i na taj način je štite od infekcija. Iako mnoge žene ne vole nositi grmić među nogama, moramo shvatiti da te dlake ne bi bile tamo da za to ne postoji dobar razlog.

Dopustite joj da diše

Izbjegavajte sintetičko donje rublje jer kroz njega do vagine ne dopire svjež zrak i tako se stvaraju idealni uvjeti za razmnožavanje bakterija. Kupujte pamučno donje rublje, a noću spavajte goli.

Odlazite ginekologu redovito

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje spriječiti nego liječiti - to je zaista istina i u ovom aspektu života. Redovitim odlascima na kontrole vrlo rano se mogu utvrditi neki problemi, na primjer nastanak infekcije, i riješiti dok se još nisu zakomplicirali.

Održavajte higijenu

Ako vam je miris vagine neugodan, to možete spriječiti tako da se dva puta na dan operete toplom vodom i blagim sapunom. Posebnu pažnju kod pranja posvetite dlačicama koje su najbliže rodnici jer su najbliže žlijezdama znojnicama koje stvaraju neugodan miris. Također, pripazite na pH sapuna koji koristite. Ne upotrebljavajte one koji su jako lužnati jer će poremetiti prirodni pH vagine.

Mijenjajte gaćice svaki dan

I tu se radi o bujanju bakterija. Ako ne mijenajte redovito donje rublje, na njemu će biti sve više bakterija, a time će i šansa od infekcija biti veća. Možete dobiti, na primjer, upalu mokraćnog mjehura ili rodnice.

Nikad ne koristite parfeme za vaginu

Iako postoje na tržištu, nije ih pametno špricati po međunožju. Ti proizvodi narušavaju prirodni pH vagine i mogu potaknuti nastanak nekoliko vrsti infekcija.

Poboljšajte njezin miris i okus

Jedenjem određene hrane moguće je vagini popraviti miris i okus. Na jelovnik treba staviti više voća koje sadrži prirodne šećere, na primjer - mango, jabuke i grožđe. Postoji i hrana koju treba izbjegavati kada je miris i okus spolovila u pitanju, a to su češnjak i kava.

Pazite čime se tuširate

Potrebno je paziti kakvim sredstvima se tuširate jer mnoga uzrokuju poremećaj u balansu bakterija na koži, a to može voditi razvoju infekcije. Koristite prirodne, blage sapune i vodu - i ništa više, healinglifeisnatural.com.