Uživajte u čokoladi bez grižnje savjesti!

čokolada, tlak, zdravlje, hrana, starenje, čokolada, voće, čokolada, čokolada, čokolada, ljubitelji, želja, čokolada, žudnja, skrivanje, čokolada, slatkiši, čokolada, srce, vitkost, sreća, čokolada, tamna čokolada, čokolada, crna čokolada, lijek, cink, imunitet
Samo vodite računa da doista jedete čokoladu! Ne šećerne table u kojima nema ni k od kakaa. Koliko god ukusne bile.
Kada vas uhvati želja za čokoladom, posegnite za onom sa što većim postotkom kakaa, primjerice onom sa 75 ili 85 posto kakaa, po mogućnosti organskog. Što je čokolada tamnija, to sadrži više kakaa, a više kakaa znači i više antioksidansa kojima je kakao bogat. Svaka čokolada sadrži i loše masti, pa tako i ona tamna, no svaka je namirnica dopuštena ako u njoj uživate umjereno. Nemojte pojesti cijelu kutiju pralina samo zato što su od tamne čokolade, ali dvije-tri praline kada vas uhvati želja vam neće naškoditi.

Dobar i zdrav izbor koji će vam pomoći da utažite želju za slatkim uvijek je voće, posebice ono šumsko. Osim što je bogato antioksidansima, ima jako malo kalorija. No ako znate da vam samo čokolada dolazi u obzir, pobrinite se da to bude čokolada kvalitetnog branda s visokim udjelom kakaa.

Izvor: comsopolitan.hr